Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari
Ma intreb daca poate fi invins instinctul de auto-conservare.Poate un om sanatos mintal sa isi muste limba pana si-o reteaza?
Novice (249 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Nu inteleg de ce trebuie sa fie sanatos mintal. Sa inteleg ca unul care nu este sanatos mintal poate sa si reteze limba fara nicio problema ?

Acest aspect se poate afla foarte simplu cu aparatura necesara.  Chiar azi am vazut un documentar in care un cercetator cauta animalul cu cea mai puternica muscatura. Daca majoritatea animalelor aveau o muscatura de pana in 500kgf/cm2 (privind rapurtul de marime/ muscatura diavolul tasmanian ar fi regele neincoronat ) au reusit sa gasesasca si un crocodil care avea o muscatura comparabila cu dinozaurul T-Rex de 2500kgf/cm2

In ceea ce priveste omul, un barbat adult are o muscatura ~70kgf/cm2. Cei de la polul nord ajung pana la 160kgf/cm2.  Aceasta muscatura are forta cea mai mare la masele si nu la dintii din fata.

Daca ai avea o limba in farfurie, teoretic ai putea sa o sfasii, dar limba din gura nu pt ca nu este accesibila maselelor.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Nu ma refer la aspectul tehncic al problemei. Sa ne imaginam ca ai avea o muscatura care ti-ar permite sa iti sfasii limba,crezi ca ai putea sa iti depasesti instinctul de auto-conservare si sa o faci?
Se spune ca acest instinct este atat de dezvoltat la oameni incat nici nu poti sa te musti de mana pana iti da sangele...cu atat ma putin sa iti musti limba pana o retezi.
0 0
Pai nu inteleg, Gabriel a pus intrebarea sau tu de nu te referi la aspectul tehnic, sau vrea sa fie o dezbatere ?
Instinctul de autoconservare e foarte usor de depasit. Nu are nicio treaba sa stai la caldurica in fata calculatorului si sa crezi ca nu poti si chiar sa te aflii in impasul de a o face.
Am vazut cateva filme inspirate din cazuri reale, in care anumiti oameni si-au prins o mana sau un picior si dupa o sapt de suferinta, fara mancare si apa putina au fost nevoiti sa improvizeze si sa-si reteze membrele respective pt supravietuire.  Deci nu ignora instinctul de supravietuire, care e mult mai mare fata de oricare alt instinct de protejare a unei parti din corp.
0 0
A fost o greseala.Ma autentific prin facebook si a luat ultimul cont folosit.

Referitor la discutia noastra cred ca are mai multe aspecte:

1-Era vorba sa isi reteze o parte a corpului cu dintii(ceea ce e foarte important)
2-Persoana in cauza trebuia sa fie sanatoasa mintal iar in conditiile in care un om agonizeaza cateva zile mi-e greu ca mai poate fi asa
0 plusuri 0 minusuri
Da se poate  ca un om sanatos mintal sa isi muste limba ,cu conditia sa foloseasca un ANESTEZIC bun.In aceste conditii instinctul de conservare este "invins".

De asta se spune ca "palinca ii fruncea". No aşe!
Experimentat (1.5k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Uita-te la Million dollar baby, un film din 2004. E un exemplu foarte bun de situatie in care iti poti musca limba pana la retezare,in conditii mintale(nu fizice) normale. Desigur,situatia in care se afla respectiva fata ii afecteaza mentalul,dar nu pana in punctul in care sa fie declarata bolnava mintal.
Novice (157 puncte)
...