Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.6k vizualizari
Experimentat (1.5k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Existenţa noastră nu este scopul nostru, adaptarea noastră în sistem existenţial da.
Experimentat (1.7k puncte)
0 0
Reformulez: Existam cu un scop? Bineinteles intr-un sistem existential , in care trebuie sa ne adaptam.
"Supravietuirea" sa fie singurul motiv?
0 0
Din punct de vedere fizic orice scop ne.am alege tot un esec ar fi datorită naturii efemere, supravietuirea ca exemplu, cum spui tu. Fiecare om are însă concepţia lui în ce privesc alte dimensiuni. Nu vreau să dau startul unei polemici fiindcă majoritatea refuză să scoată materia din ecuaţie. Ce scopuri avem aici, acum, sunt toti conştienţi ca sunt definite pe intervale de timp. Scopul meu secundar este unul mobil în funcţie de coordonate spaţio-temporale ale altor persoane cu alte scopuri intersectate în acest sistem de axe.
5 plusuri 1 minus

Salut !

Ai acolo doua intrebari :

1. Raspunsul la prima intrebare este foarte simplu - existam pentru ca SE POATE, proprietatile Universului permit ! Atat si nimic mai mult ! Nu exista intentie, daca banuiesti vreo intentie se cheama ca esti creationist.

2. Cred ca te referi la scopul Viului, asta presupunand ca accepti ca tot ce este viu functioneaza pe aceleasi principii, inclusiv Omul.

Scopul Viului pare sa fie o continuare a inclinatiei naturale de prezervare si dezvoltare a complexitatii, impotriva tendintei de crestere a entropiei. Si din nou, aceasta tendinta este o consecinta a proprietatilor acestui Univers, in altele poate sa nu fie asa.

Ca sa vezi asta trebuie sa contempli nasterea Universului: vezi cum din cuarci se agrega atomii ? Vezi cum atomii se agrega in elemente chimice ? Vezi cum ementele dau nastere corpurilor ceresti ?  CU CE SCOP ? Niciunul, este doar o consecinta a proprietatilor (legilor) acestui Univers !

Ca ultima dovada, iti amintesc ca toate sunt schimbatoare si "muritoare", inclusiv Universul insusi, impreuna cu tot ce este in el ! Va muri cu tot cu "scopurile" noastre ...smiley

 

Senior (8.7k puncte)
1 0
Nu e sigur că scopurile noastre vor muri. Este posibil ca dezvoltarea cunoștințelor noastre despre natură să evolueze în așa măsură încît să putem determina noi înșine --- mă rog, urmașii noștri, care s-ar putea să nu fie oameni în sensul de azi sau să nu fie oameni deloc --- direcția în care va evolua universul. S-ar putea ca unele limitări fizice să ne împiedice să eternizăm universul, dar s-ar putea și să le putem ocoli cumva. E prea devreme să stabilim acum care va fi soarta universului, mai ales în contextul în care din materie a apărut viața, din viață a apărut inteligența, iar din inteligență s-ar putea să apară ceva încă și mai uimitor, peste puterea imaginației noastre.
1 0
Chiar daca as scoate din ecuatie Creationismul tot nu ar fi suficienta explicatia : exist pentru ca e posibil, imi permit conditiile ( pentru ca altfel va intreb CINE a stabilit aceste conditii si intram in polemica).
Si inca ceva: cum putem separa INTENTIA de SCOP?( din moment ce chiar definitia cuvantului scop presupune un plan , o intentie)
...