Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.5k vizualizari

Aud multă lume spunând  "După ce începi să porţi ochelarii o să devii dependent de ei; o să simţi că nu mai poţi vedea deloc bine fără, o să vezi chiar mai prost ca înainte atunci când ţi-i vei da jos". Mulţi prieteni au şi confirmat asta...

Care-i treaba; nu ar trebui să fie exact opusul? port ochelari, iar când îi dau jos ar trebui să văd o îmbunătăţire....de ce este invers...

La ultimul consult mi s-a spus că am astigmatism - m-am născut cu el, nu se agravează, nu se vindecă (după spusele doctorului) -  şi mi-a dat o prescripţie pentru ochelari, pe care să-i folosesc la calculator/citit/scris. Mă ajută cu ceva să-i port, ţinând cont de cele spuse mai sus ?

Novice (276 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

2 plusuri 1 minus
Am un coleg care s-a operat cu laser de astigmatism acum 1 luna. Din cate am inteles operatia a costat 1000 euro cu tot cu consultatie. A spus ca a durat 15 min si a fost foarte usoara, nu a simtit absolut nimic. I-a dat pt o perioada sa se spele cu o solutie speciala pe ochi si cam atat.

DIn propria experienta pot spune ca am fost acum vreo 7 ani la un control oftalmologic si mi-a gasit miopie - 0.75 la ambii ochi.(vederea la distanta afectata) Mi-am facut ochelari si pot spune ca nu i-am purtat mai niciodata.  Foarte rar cand sunt obosit ii mai folosesc cand ma uit la televizor ( per total max 10  ore pe luna) In rest cand sunt odihnit vad bine la tv.  

E normal sa creeze dependenta deoarece cand ii porti muschiul nervului optic se relaxeaza si devine lenes, facand imaginea clara cu ajutorul ochelarilor. Daca ii dai jos se va vedea mult mai prost decat daca nu i-ai fi purtat deloc.
Senior (6.9k puncte)
8 plusuri 0 minusuri
Cred că e o neînțelegere a scopului ochelarilor. Nu purtăm ochelari ca să ne vindecăm, ci ca să vedem. Ochelarii nu sînt un tratament, ci o unealtă. E la fel ca încălțămintea: nu purtăm bocanci ca să ne vindecăm de dificultatea de a merge cu picioarele goale prin zăpadă, ci ca să putem merge comod prin zăpadă.

Ca urmare nu se poate vorbi de o dependență, decît în măsura în care sîntem dependenți și de linguri și furculițe, de haine, de duș, de autobuze, de cărți etc.

Porți ochelari ca să vezi, nu ca să-ți fie mai bine după ce-i dai jos.

Iar cînd dai ochelarii jos nu e mai rău, ci doar ți se pare (o vreme) că e mai rău, pentru că mușchii ochiului s-au obișnuit cu relaxarea, cu lipsa de efort, și acum trebuie să se reobișnuiască cu truda. Dar dacă îți place să faci efort --- și unora li se pare că a purta ochelari e un dezavantaj (estetic), deci că merită să îndure efortul --- atunci n-ai decît să-l faci. Atîta doar că nu le faci ochilor nici un bine, ci doar rabzi degeaba.

Ca să răspund la întrebare, da, purtatul ochelarilor (dacă sînt bine făcuți) vă ajută. După circa o săptămînă ochii se vor obișnui cu ochelarii și viața vă va fi mai ușoară.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Got it... :D

Mulţumesc pentru răspunsuri!
...