Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
735 vizualizari
Cind suntem ocupati timpul trece repede, dar cind asteptam cu nerabdare sa se produca un rezultat (eveniment) timpul trece extrem de greu.De ce avem aceasta perceptie?
Experimentat (1.6k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
eu cred ca e vorba despre conexiunile dintre neuroni.

3 Raspunsuri

0 plusuri 1 minus
Nu stiu daca tu iti dai seama ca vrei sa ti se explice teoria relativitatii a lui Einstein ...
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Cam aceeasi chestie, daca nu chiar aceeasi, se intampla, si iau cel mai pur exemplu, cand asisti la un meci de fotbal: echipa ta favorita e condusa cu 2-1, mai sunt 5 minute, iar echipa ta ataca. Tu ai impresia ca timpul trece prea repede, iar fanii echipei adverse au impresia ca timpul trece prea incet. Se poate o lamurire in acest(e) caz(uri)? Chiar de mult timp imi doream sa aflu de ce, in acelasi timp si spatiu, sunt perceptii diferite ale timpului de catre persoane diferite.
0 0
ktn91land explica-mi si mie te rog teoria relativitatii lui Einstein, daa asa ca sa inteleaga si cei mai putin dotati?
0 0
Oh, in mare teoria spune exact ce reiese din exemplele voastre: Perceptia unuia si acelasi eveniment este alta la doi observatori diferiti. A explica de ce se intampla acest lucru e mult mai complicat. Eu cred ca totul se intampla in capul nostru. Un neurolog sau psihoneurolog, specialist in atentie, perceptie, memorie, legaturi neuronale ar putea sa ne explice "de ce".
Evident sunt mai multe acceptiuni ale teoriei, majoritatea fizice referitoare la spatiu-timp, la curbura spatiului si timpului in functie de gravitatie, etc. Sunt aici pe site niste baieti care au studiat cu mult mai multa fizica decat mine si te pot lamuri ei mai bine.
1 plus 0 minusuri
În acest caz este vorba de atenţia care în procese rutiniere înregistrează un număr redus de evenimente semnificative (sau deloc) în timp ce în aşteptări ale unor evenimente importante suntem supra-stimulaţi şi înregistrăm fiecare schimbare internă de stare din cauza intensităţii crescute.

Timpul psihic este format din numărul de evenimente semnificative conştientizate.
Junior (941 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Una e să-ți petreci timpul la spital și alta e să-l petreci la bal.
Experimentat (3.3k puncte)
0 0
Am observat ca aveti un mod deosebit de interesant sa va exprimati in general.Parearea mea este sa mai dezvoltati un pic ideea (ideile) nu de alta dar sa intelegem si noi cei mai mici, cum devin unele probleme raspunsuri.Doar nu faceti asta pt puncte?Refuz sa cred.
0 0
Percepția timpului depinde de starea psihică în care te afli. E o chestie de psihologie.
0 0
Nu mă înteresează punctele!!! Vax!
0 0
O fac mai mult din plăcere.
...