Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.5k vizualizari
Tocmai am vorbit cu cineva despre faptul că, de pildă, albii percep mirosul persoanelor de culoare ca diferit de al lor, poate chiar deranjant. Am mai citit şi despre  faptul că şi asiaticii resimt ceva similar, nu numai faţă de persoanele de culoare, dar şi în ce îi priveşte pe caucazieni.

Putem generaliza asta? Miros rasele diferit? Şi percep ele mirosurile în mod diferit? Şi, dacă da, ce e diferit în fiziologia unui alb faţă de cea a unui asiatic din acest punct de vedere? Ori diferenţa e doar la nivel cerebral? Dacă un alb trăieşte în, să zicem, Coasta de Fildeş ori în India o vreme mai simte diferenţe de acest fel între propria persoană şi băştinaşi?
Senior (8.1k puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Cred că e vorba doar de obișnuință și poate intervine și puțină xenofobie aici. Eu sigur sunt xenofob, am ce am cu negrii, și chiar am simțit un miros ciudat când am stat pe lângă niște negri sau chiar și lângă unii arabi. Pe de altă parte, la un om de multe ori miros hainele și obiectele lui personale, iar dacă omul acela stă într-un mediu diferit de al tău, poți simți cu ușurință diferența. E clar că mirosul impregnat în hainele unui arab sau negru, din cauza bucătăriei diferite, a mâncărurilor ciudate pe care poate le au ei, poate să provoace această senzație.
Junior (994 puncte)
...