Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
478 vizualizari
Nu ar fi "în spiritul" selecţiei naturale ca anumite boli, ai căror purtători au o speranţă de viaţă mai scăzută şi o existenţă precară, să dispară în timp prin selecţie naturală?
Senior (8.1k puncte) in categoria Biologie

3 Raspunsuri

1 plus 1 minus
Nu cred ca dispar deoarece selactia naturala a disparut. In ziua de azi medicina incearca sa vindece pe toata lumea, astfel impiedicand selectia naturala.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Da, e un punct de vedere de luat în seamă. Nu neapărat că ar fi dispărut selecţia naturală, ci mai degrabă că medicina o ia înainte.

Ar mai fi o idee: homo sapiens e bătrân de aprox. 200000 de ani. Cât înseamnă asta la scara evoluţiei? Nu mare lucru, deci mari concluzii din acest punct de vedere nu cred că putem trage cu privirile la efectele selecţiei naturale asupra flagelurilor majore care ne atacă specia...
0 plusuri 0 minusuri
Selectia naturala nu se aplica doar purtatorului,ci si agentului patogen care declanseaza o afectiune.Deci un purtator sau o gazda evoluiaza sub aspect al rezistentei sale la acel agent patogen ,dar in acelasi timp si agentul se adapteaza ,isi schimba si el metodele,structura cu alte cuvinte evoluiaza si el odata cu purtatorul.Evolutia nu se aplica doar unor anumite categorii de vietuitoare.
Junior (392 puncte)
3 plusuri 0 minusuri

Dispar. Numai că nu ştim noi de asta, deoarece odată cu boala dispare şi agentul ce a declanşat-o.
Vaccinul, ce pare selecţie artificială, este tot o formă a selecţiei naturale, oamenii făcând parte din natură. Să explic: am putea să lăsăm un agent patogen să îmbolnăvească milioane şi miliarde de oameni, până când unii vor avea o configuraţie genetică ce îi face imuni la boala respectivă. Astfel toţi ar deceda dacă nu au acea configuraţie şi ar mai exista pe Terra doar urmaşi ai celor ce au supravieţuit bolii, respectiv cu o anumită structură. Agentul patogen ar dispare în mod "natural", nemaiavând pe cine să îmbolnăvească. Varianta vaccinului generează artificial o populaţie de indivizi ce nu se mai îmbolnăvesc şi astfel agentul patogen nu mai are pe cine îmbolnăvi şi dispare. Dispariţia lui tot naturală este, nimeni nu stă să ucidă fiecare virus. Acesta este cazul variolei.

Junior (1.3k puncte)
0 0
De acord cu ce zici aici, doar o mică precizare: artificial inseamnă făcut de om, după model natural!... Vaccinul e făcut de om, deci nu pare artificial, chiar este!
0 0

problema sta cam asa..corpul omenesc are o bariera de protectie aproape de zero..care nu e inzestrata cu inteligenta,  afla tot timpul cu intarziere de posibili inamici..puterea lui de a regenera anumite organe e la fel de lenta..de ce daca bei alcool sufera ficatul...de ce ficatul nu are o viteza putin mai mare de regenerare..ca  distrugerile facute de alcool sa nu.l afecteze? asta ce ne spune...ca organele gandesc...dar o fac la un nivel si cu o viteza atat de mica incat trebuie sa te lasi de tu de baut. de ce plamanii nu se regenereaza? nu inteleg de ce partea vitala ce tine practic de existenta noastra nu se regenereaza...ficatul da..organismul este extrem de prost cladit...stiai ca omul pierde in mod naturat in fiecare an in juur de 25-40ml  din capacitatea  de  5litri pe care ii are un om la varsta de 20 de ani?de asta la 40faci ceva si obosesti...pentru ca s.a redus capacitatea plamanului. vorbesti de lucruri sfinte..daca el pe el insusi s.a contruit anapoda..si vedem asta..spitalele sunt pline..mai sunt si exceptii..

...