Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
9.2k vizualizari
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
Salut.Nu prea cred ca e posibil.Dar nu stiu si nu am raspuns.Astept si eu raspunsuri.
0 0
da, si eu astept :))
0 0
Da, este posibil sa cascam in somn!
Baiatul meu de 7 ani casca destul de des in timpul somnului. La inceput mi s-a parut interesant si chiar amuzant, dar dupa ce am aflat ca, probabil, cascatul se datoreaza hipoxiei, mi-a cam disparut zambetul. Cu siguranta ca la urmatoarea vizita la pediatru am sa-i cer parerea, dar daca cineva are experiente similirare il rog sa lase un comentariu.

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

 

Căscatul este asociat în mod obişnuit cu senzaţia de oboseală şi adormire. În ciuda ideilor populare, căscatul nu este corelat cu durata somnului. De asemenea, căscatul nu are loc în timpul somnului, ceea ce este în concordanţă cu ideea că nevoia unei procesări mintale optime scade în timpul somnului. Frecvente perioade de căscat au tendinţa de a se petrece la scurt timp după trezire la fel ca şi înainte de a merge la culcare. Într-un articol din New York Times, Matthew R. Ebben, directorul Laboratorului de Cercetare din cadrul Centrului pentru Medicina Somnului de la Spitalul Presbiterian din New York, susţine că, în ciuda faptului că este mai puţin obişnuit căscatul în timpul somnului, au fost documentate astfel de cazuri, fără însă a face referire la o sursa bibliografică.
 
Restul articolului aici:
Experimentat (2.4k puncte)
0 0
Am citit undeva cum ca faptul de a casca, sa nu fac o cacofonie, ar ajuta cica la racirea creierului...nu m-am dumirit......fiziologic nu si-ar avea rost cascatul in timpul somnului...
0 0
Da, intr-adevar, cascatul ajuta la racirea creierului. Am scris despre arta in articolul de pe site (http://www.scientia.ro/blog-sergiu-vijiala/2988-de-ce-cascam-cascatul-explicatie-stiintifica.html). Asa cum am scris si incheierea raspunsului de mai sus, domnul Ebben nu face referire la o sursa bibliografica pentru a-si sustine afirmatia. Exista marturii ale partenerilor unor persoane care ar fi cascat in timpul somnului sau poate le-au confundat cu bruxism ori poate chiar a fost vorba de un cascat precedat de o apnee in timpul somnului care ar fi generat o hipoxie cerebrala.
0 plusuri 1 minus
As zice ca da, daca consideram stare de somn acea stare lipsita de constienta. De ce nu? Nu mi-e clar daca putea separa cumva clar starea de somn de starea de veghe.

Dar bunicul meu, obosit, fiind, parea ca adoarme imediat, iar uneori si casca. Cum nu am fost in mintea lui si nici nu am avut aparate la mine sa-i masor activitatea cerebrala, nu mi-e clar daca era in somn ori ba pe cand casca.

Oricum, interesanta intrebare. S-or fi facut experimente pe acest subiect?
Senior (11.9k puncte)
0 0
nu stiu daca s-au facut sau nu experimente. Mi-a venit intrebarea in minte ieri cand m-am pus in pat :))
0 0
Fetita mea in varsta de 4 ani si 2 luni casca in somn. Am observat asta cam de un an, nu stiu daca facea asta de mai demult. Nu are nicio legatura cu adormitul sau trezirea, casca pur si simplu la 2 noaptea(exemplu) in timp ce doarme, fara ca apoi sa se trezeasca. Si eu am considerat asta anormal,dar pana acum nu m-am ingrijorat. Dar cred ca totusi am sa consult un medic pe subiectul asta.
...