Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
6.0k vizualizari
Junior (453 puncte) in categoria Corpul uman

4 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Depinde de marimea portiunii rupte. Daca este suficient de mica, da.
Experimentat (2.4k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Da, doar ca sansele ca sa se rupa acul de seringa sunt foarte mici. Acul e facut din metal.
Experimentat (3.6k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
In primul rand, posibilitatea ca acul sa se rupa e foarte mica. Daca totusi se intampla, posibilitatea fizica pentru ca un ac sa se rupa fix la varf(pentru ca nu poate sa calatoreasca o bucata mai mare de 3 mm prin vena pentru ca s-ar bloca) este 0. Deci, NU, o bucata rupta de ac nu ajunge la inima!
Novice (280 puncte)
1 plus 0 minusuri
De acord cu ce zicea Roua mai sus: probabilitatea ca un ac să se rupă în venă suficient de aproape de vârf pentru a nu putea fi extras este, practic, zero.

Acele de siringă se rup însă din când în când în cazul injecțiilor intramusculare. Nici acolo problema nu este că ar ajunge la inimă, ci că extragerea lor necesită o incizie când se rup sub nivelul pielii (ceea ce se întâmplă în cele mai multe dintre cazurile în care se rup din cauza impactului cu osul, când se rup tocmai la vârf, care e mai subțire și mai fragil).
Novice (247 puncte)
0 1
Înţeleg că spui că totuşi acele se pot rupe şi la vârf - la impactul cu osul - deci există şi posibilitatea ca bucata ruptă să fie suficient de mică pentru a se plimba prin vene. Corect?
1 0
Nu dimensiunea e problema, ci locul unde se găsește bucata respectivă de ac. Se poate plimba prin vene, nu-i vorbă, dar nu prea văd cum să ajungă de acolo într-o venă în primul rând; cel mai probabil, dacă nu e scoasă, se formează țesut cicatricial în jurul ei și cu asta basta.
...