Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
883 vizualizari
De exemplu intr-un oras mare ca Bucuresti, la atata populatie, unde se strange atata ,,material" si ce se intampla cu el? Ca sa nu mai zic de un oras ca Tokyo,  in care locuiesc aproximativ 34.000.000 de oameni. Sa zicem ca ce e lichid se scurge in rauri dupa ce e filtrat dar  solidul?
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Diverse
0 0
Dupa cate stiu cel putin acum 2-3 ani Bucurestiul era singura capitala europeana fara epuradora. Pana la urma au terminat una enorma inceputa de ceausescu si terminata cu fonduri europene, dar intre timp terenurile care erau proiectate pt. a depozita malul rezultant au fost revendicate de catre fostii proprietari, asa ca lutul trebuia dus in camioane ermetice in alt loc. Probabil lutul rezultat nu poate sa fie folosit usor in agricultra datorita inaltolor concentratii de substante toxice folosite in detergenti si trebuie depozitat in locuri speciale.

in tarile civilizate apa gri nu este aruncata in rauri nici macar de catre o mica gospodarie, ba chiar nici nu poate sa aibe wc fara fosa septica. In acele tari apa filtrata este folosita de cisterne pt. a spala strazile sau a uda gazonul in oras.

o mica specificatie. sistemele de epurare nu sunt identice, 90% din cele din ro. nu filtreaza la standarde UE apa menajera. Exista statii experimentale care pot purifica f. mult apa.

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Nu voi explica aici ce inseamna o statie de epurare. Insa a existat de curand un documentar pe Discovery sau Nat. Geo. nu mai stiu sigur unde se prezenta tot procesul.

In teorie apa menajera este filtrata iar ce ramane se depoziteaza in locuri speciale.

Aici veti gasi detalii foarte-foarte interesante: 

http://www.greenagenda.org/eco-aqua/epurare.htm

Experimentat (3.6k puncte)
...