Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
4.1k vizualizari

Încă mai fac cercetări privind achiziţia unui laptop. Sunt câteva firme: Acer, HP, Lenovo, Asus, Dell, Toshiba.

Văd că toate folosesc aceleaşi componente, produse de alte firme: Nvidia, Intel şamd.

În ce constă diferenţa dintre laptopurile produse de aceste companii, în afară de eticheta diferită de pe cutie? Se poate spune că Lenovo e mai bun decât HP? Pe ce bază?

Senior (11.9k puncte) in categoria Tehnologie
1 0
Salut, acum  o luna am cumparat un Assus sunt multumit de el dar ceea ce nu imi place este tastatura,este un pic deformata in sus si nu este singurul model pe care l-am intalnit.Despre Hp in general nu am o idee prea buna.Am vazut lenovo foarte bine se prezinta la aspect ,pare un pic mai rafinat.Acum ramane la alegerea fiecaruia dintre noi ce configuratie ne avantajeaza.
0 0
Deşi supărătoare, aspecte de genul prezentate de tine sunt lucruri mărunte. La atât să se rezume diferenţa dintre aceste firme? Eu bănuiesc că, în mare, da, dar, sincer, habar nu am.
Mă gândesc că totuşi or fi unele diferenţe, de genul că o firmă are un sistem de răcire mai bun, care duce la o mai lungă perioadă de viaţă a sistemului.
1 0
Mi-am exprimat un punct de vedere.Nu am dat un raspuns, dar vorbesc si din punct de vedere al unei persoane care fara sa vrea intra periodic in contact cu depanarea acestor produse, nu sunt reprezentant al vreunei companii, mi-am exprimat doar punctul meu de vedere.Racirea la Hp nu mi-a placut, in special cele cu placa dedicata.
0 0
Nu era niciun reproş în comentariul meu, dimpotrivă. Voiam să spun că m-ar interesa nişte diferenţe care-şi pun amprenta asupra funcţionării produselor unei anume companii.
1 0
O sa imi exprim si eu un punct de vedere, mai degraba neavizat, insa ce se bazeaza pe experinta de a fi lucrat pe diverse marci de laptop  (in ordine cronologica) HP, Toshiba, Lenovo, (pe vremea respectiva IBM Think Pad) si Dell. As spune ca diferenta (in acceptiunea mea, ce poate fi subiectiva) poate fi facuta de calitatea materialelor folosite, cat de robusta e constructia laptopului, cat de tare el se incalzeste, ce zgomot face. Pentru ca poti folosi aceleasi componente insa modul in care ele sunt dispuse, sistemul de racire / ventilatie ales, materialele de constructie, procesele de testare / stress la care sunt supuse produsele inainte de a ajunge in magazin, toate pot contribui ca un tot unitar pt a definitiva un produs premium, de calitate sau unul modest. Extrapoland putin toate ceausurile automatice la baza cam au aceleasi componente, insa modul in care ele sunt dispuse, procesele de validare a calitatii, materialele de constructie si da, nu in ultimul rand brandul fac diferenta. Legat de modelele de laptopuri as sumariza spunand ca experienta a fost mai degraba nesatisfacatoare cu HP si Toshiba, mai ales din cauza materialelor, a supraincalzirii (Toshiba), a tastaturii f neinspirate (HP) una f buna cu Dell (materiale de calitate, fiabilitate, randament bun al bateriei si dupa 5 ani de utilizare), ca punct negativ (singurul de altfel) ar fi ca dupa vreo 2 ani a inceput sa se incalzeasca parca mai repede si mai tare. Si o sa inchei cu Think Pad la care am toate cuvintele de lauda. Totul a fost de cea mai inalta calitate. A fost un laptop de serviciu, ce trecuse prin multe maini inaintea mea, cu o vechime de 3 ani, dar care functiona ireprosabil, iar constructia de asemenea. In momentul de fata sunt si eu in fata momentului de a-mi schimba notebookul personal, iar alegerea va fi fara indoiala un Lenovo Think Pad
0 0
Despre Lenovo am tot citit că menţin o calitate foarte bună, chiar şi după preluarea de către chinezi. Deocamdată înclin spre această soluţie. Am şi avut de-a face pentru o vreme cu un Lenovo Think Pad şi ce m-a uimit e că, spre deosebire de HP-ul meu bătrân de 6 ani (care a mers, totuşi, fără probleme), e foarte silenţios şi nu se încălzeşte.

5 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Eu am un HP si nu sunt multumit de el fiindca are aspiratia pe partea de jos, langa baterie, se incinge foarte tare daca nu il tin pe cooler; l-am tinut odata in pat, fara cooler, mai mult de 10 minute nu a rezistat si s-a inchis. Cand cumperi unul, fii atent si la aspectul asta.
Junior (1.2k puncte)
0 1
HP stiu ca era fima de elita inainte . Nu pot spune ca e o firma rea .
3 plusuri 0 minusuri
HP si Dell sunt firme americane, acer si asus - taiwaneze , lenovo - chineze, sony vaio -  japoneza.

Din cate stiu toate inafara de sony vaio sunt facute in china.deci diferentele nu ar trebui sa fie majore.

Cunosc pe cineva la un service de laptopuri si mi-a spus ca cele mai multe laptopuri care sunt aduse in service sunt cele HP si cele mai putine sunt cele Lenovo. Acuma si cum iti e norocul.

Din experienta personala pot spune ca am un HP 4510s de 3 ani (merge impecabil , bateria tine peste 2 ore, displayul sta fix in orice pozitie) un acer de vreo 6 ani la care s-a cam dus bateria si displayul are un joc enervant  si un Lenovo de vreo 6 luni care il folosesc la servici de care sunt foarte multumit. Tastatura are un finisaj si un aspect foarte placut.

Daca ar fi sa tii cont sa aiba aerisire si in partea laterala .

Legat de ce zice Vlad Mihai, cred ca daca l-ar curata de praf nu ar mai avea probleme.  Cea mai simpla curatare este cea cu un aspirator de tip vechi care sufla aer cu putere.
Senior (6.9k puncte)
0 0
L-am curatat, cu aspirator si cu spray cu aer comprimat, si s-a cunoscut, dar oricum e mai bine cu aspiratia pe lateral.
0 0
Salut poti sa il cureti de praf cu ce vrei tu,alta este problema,majoritatea lipiturilor imbatranesc din cauza temmperaturilor,nu mai fac contact ferm si o sa ai probleme.Un aer fierbinte de cine trebuie sa -l dea cu precizie .Si dupa aia mai vorbim
0 0
@ Vlad , da asa o fi, eu am la toate aerisire laterala, si pot spune ca vara  tin HP-ul in pat fara probleme. Coolerpadul il folosesc doar daca vreau sa tin laptopul in brate si sa nu ma friga ! Atata timp cat le aerisesc odata pe an nu am avut prbleme. Folosesc si un program "Core Temp" care imi monitorizeaza temperatura.Cu cat temperatura depaseste constant 80-90 grade cu atat ii scade durata de viata !
0 0
Lenovo este brand IBM ,deci daca IBm este chinezesc atunci si lenovo este chinezezc.Dar eu din ce stiu este firma americana IBM.Si toate sint facute in china daca nu majoritatea.Eu am sony vaio ba chiar am doua si acmindoua sint facute in china.Si unde sint eu orice lucru este facut in china asa ca nu are vreo relevanta unde este facut ci in numele cui este facut acel produs.Chinezii fac magarii atunci cind fac ei pe linga ce li se comanda sa faca.Mai fac si replici ce or mai fi si alea asa ca nui de mirare ca chinezii sint bagati asa toti intr-o oala.Sincer eu nu am vazut niciodata un calculator sa fie facut in SUA de ex sau in canada.Apoi mai toate laptopurile au aspiratie pe fundul lui nu lateral.Lateral evacuiaza aerul care vinde de sub ,trece prin colerul procesorului si iese afara lateral.Chestia e sa nu se afle cele doua chestii f apropiate una de alta si sa nu tii laptopul asa pe ceva moale ca obturezi acele fante.Si lenovo este fiorma americana doa  ca nui mai spune acum IBM ci lenovo si fac pt public asa astea ideapad si pt bussines thinkpad.Dar gasesti si thinkpaduri si la vinzare pt public,dar sint ceva cam scumpe.Apoi mai sint si apple printre cele mai bune sa nu zic cele mai bune.Si bineinteles sony care intradevar sint bune nu doar numele e de ele asa cum cred cei mai multi sau vorbesc.Scuzama ca intervenii si eu ,sper sa nu ma injuri.
0 plusuri 0 minusuri
Am HP de cativa ani. In general parerea mea este buna despre aceasta marca. Am avut intr-adevar probleme cu racirea motiv pentru care a trebuit sa-i schimb si HDD. In toamna am achizitionat un Acer Aspire si trebuie sa recunosc ca m-a impresionat placut: silentios, baterie ok, tastatura bine gandita, etc. Insa toate astea tin mai mult de organizarea pieselor. Inauntru fiecarei marci de laptop poti gasi acelasi procesor Intel i3, i5, i7; acelasi HDD; aceeasi memorie, et. etc. De curand am fost cu cineva la e-mag sa-si ia un Toshiba. Acolo am vazut un laptop Alienware care costa 23.000 ron adica peste 5.000 euro. Inca n-am inteles daca merita sau ce are ... Configuratia o gasiti aici: http://www.emag.ro/laptop-alienware-m18x-stealth-black-cu-procesor-intel-174-core-small-sup-tm-sup-small-i7-2920xm-2-50ghz-16gb-ssd-512gb-dual-nvidia-geforce-gtx-580m-sli-2gb-microsoft-windows-7-home-premium-dl-271964434/pd/EDDVDBBBM/?ref=list_p1_l1
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
pe site-ul de la dell.com il gasesti la 10.000 lei.(acuma nu stiu daca transportul si taxele vamale sunt incluse)  Si din cate m-am uitat are procesorul mult mai bun. Cel de la emag are un procesor depasit.
0 0
Alienware ce ai vazut tu alea sint OZN-uri sint laptopuri facute special pt jocuri.Adica nu e nici o diferenta ingre un desktop si acel laptop.Stii cam cit costa axcel procesor ce il are acest laptop?Cred ca nu vrei sa stii.Stii cit costa placa video ce o are sau SSD-ul cel are?Dupa ce cauti si vezi preturile poti spune daca mai gasesti asa ceva si la alte laptopuri.Scuze ca ma bagai si eu ,sper sa nu te superi.a
1 0
As, n-am de ce sa ma supar. Multumesc pentru detalii.
Vezi insa cum scrii aici pe site. Eu nu sunt pretentios in privinta gramaticii si a ortografiei, atata timp cat inteleg ce vrei sa zici.
Insa, cei care raspund si comenteaza aici pe site vor incepe cat de curand sa te taxeze pentru acest aspect. Sunt tare pretentiosi in privinta asta.
Bafta!
0 0
Daca zici ca nu esti pretentios incearca sa citesti raspunsul de mai jos !
0 0
Hei :), inteleg ce vrea sa zica in raspunsul de mai jos ... oricum in final recunoaste ca bate campii ... :)))))
0 0
Asa si ce nu ai inteles din ce am scris mai jos?Am scris cumva in chineza sau care este problema?Am incercat doar sa iti dau un raspuns ,dar se pare ca pe aici se cauta altceva decit raspunsuri.Spune daca am spus ceva care nu este adevarat.Vrei sa spui ca toate brandurile folosesc aceleasi placa de baza in cazul laptopurilor?Cred ca te cam inseli si daca nu iti place raspunsul meu atunci nu citi.Dar ce am spus exact asa si este.Insa pe viitor am inteles o sa incerc sa te ocolesc.Asta se intimpla doar pe siturile la romani unde daca incerci sa ajuti esti vazut rau,sau chiar poti sa fii si batut in unele cazuri.Asa ca spor la ce cauti pe aici si am inteles mesajul tau.Tea suparat comentariul meu la adresa ta sint sigur de asta ,insa se pare ca am fost parolist ,mi-am cerut scuze ca intervin si asa mai departe ceea ce nu este si cazul tau.Dar probabil esti un tip care le stie pe toate si asa mai departe.Numai bine si stai linistit ca am inteles mesajul tau.
0 0
Atunci e ok ,se pare ca tu esti o persoana mai cu capul acolo unde trebuie.Scuzama ca intreb ,dar sitele asta este cumva un site al gramaticii limbii romane sau de ce sa am probleme?Am scris de pe ce am putut si am incercat sa ajut cu o informatie acolo unde stiu exact despre ce este vorba.Daca o sa fiu taxat ,desi nu vad pentru ce sau cu ce ,atunci f bine,mai sint si alte siteuri unde mai pot citi una alta.Si eu citesc pe aici si daca e ceva de retinut retin ,deci mai invat una alta.Si daca te referi ca scriu asa cu i din i si alte chestii este pt ca asa am invatat la scoala,si asa cred eu ca este corect.Acum daca fiecare care ajunge la guvernare ,se trezeste dimineata si a visat ca de fapt trebuie sa scrim altfel decit o facem acum ce inseamna asta?Trebuie asa sa modificam limba romana dupa oricine?Si apoi pe aici noi discutam cu totul altceva.Banuiesc ca o fi si o categorie care se ocupa cu gramatica limbii romane pe aici.Daca eu scriu gresit sau mai stiu eu cum atunci acei care poate s-ar simti stiu si eu lezati de chestia asta ce ar face in cazul in care ar merge la un medic si ar vedea ce reteta primesc?Asta arata cu totul altceva decit ca ar fi civilizati.Este parerea mea dar un site civilizat sau mai bine spus un site populat cu oameni civilizati nu ar trebui sa faca asa ceva,sa ma reclame pt modul meu dea scrie sau ca pun virgula sau nu pun.Iara referitor ca eu am sps ca am batut cimpii nu a fost legat de subiect ci de faptul ca am scris ceva cam mult.Ce am spus legat de subiect asa si este.Cine ma poate contrazice sa vina si sa spuna da uite dovada nu ai dreptate.Gata ca nu vreau sa te plictisesc.Apreciez ca esti o persoana normala si multumesc pentru mesjul tau.Deci stai linistit ca nu am batut cimpii ,pentru ca am desfacut foarte multe laptopuri la viata mea si inca mai desfac.Iara unde sint eu, le gasesc pe la gunoi pe unele dintgre aceste laptopuri, care in romania daca ar avea spune cineva ca ar avea nu stiu ce are.Numai bine
1 0
Nu am nimic cu ideile tale ci cu limba romanii. Pur si simplu o omori !

"aceleasi placa de baza" "se intimpla" "Tea suparat" "sint " "Scuzama" "sitele asta este cumva un site al gramaticii" "Am scris de pe ce am putut"  "dea scrie"  "Iara"  "cimpii ",  "laptoipuri" "sda"   exemplele pot continua.

Eu as prefera sa nu primesc un raspuns decat sa primesc unul foarte agramat. Mi se face rusine ca sunt roman.
Legat de cum ai invatat la scoala si eu am invatat sa scriu cu î din i, dar daca vrei sa scrii cît  scrie-l cum trebuie si nu cit,, cîmpi si nu cimpi, literele c si i intotdeauna se citesc ci, si este deranjant.
0 0
Daca iti este rusine atunci nu ma intreba,sau nu mai citi ce eu scriu.Si eu nu am taste in lima romana sa pot scrie cum tu ceri.Daca te multumeste un raspuns indiferent cum ar fi el scris aia e tot ce conteaza.Conteaza ca tu sa fii lamurit si sa intelegi ceea ce ai intrebat.Iara daca ti se face greata sau rusine ia o lamiie ceva si sigur o sa iti treaca.Nu sintem pe aici la scoala,ori la gradinita,nu intocmesc nimic nici un document,nici nu fac o cerere de angajare ori mai stiou ce alt document sa poti spune ca iti este ce spui tu.Eu sint f constient ca asa batind la taste pe aici se mai apasa si o alta litera din greseala,mai fac si greseli dar nus curios sa le rectific.i nu omor pe nimeni.Vezi tu aia este problema romanilor ,se dau mai destepti decit sint si cauta mereu sa rezolve chestii care pur si simplu nui sint de nici un folos.Si nu e de mirare de ce Romania este unde este.Daca si cei care ne conduc tot cu chestii de genul asta isi ocupa timpul atunci e cum am spus,e vai de noi.Sa imi raspunda mie cineva la ce intreb,sa fiu eu lamurit de ce ma doare si axcel cineva poate scrie si cu picioarele si agramat si cum spui tu ca eu o sa apreciez nu o sa critic.Asta este inca o diferenta intre noi romanii si alte natii.Si te asigur daca eu raspund cuiva sa zic unui american,sau englez sau chiar mexican si acea persoana este lamurita sau nu de raspunsul meu ,te asigur ca nu o sa ma critice ,ba dimpotriva o sa imi spuna ca apreciaza ca am incercat sa il ajut bla bla si imi va multumi ,indiferent cum as scrie.Cind intri pe un site romanesc e jale,toti sint cei mai destepti,toti se simt jigniti,rusinati si asa mai departe de cum scrie nu stiu cine.Omule lasa pe fiecare sa scrie cum doreste,cum poate si ia cei bun de acolo daca el da un raspuns si ai ce lua cit de cit.Si spune multumesc ,apreciez ca ai incercat,ca ai depus un efort sa imi citesti intrebarea etc.Asa stiu ca e frumos sa te porti cu oamenii indiferent cine ar fi ei si cum ar scrie,sau cit iar duce mintea.Daca tu te consideri o persoana mai inteligenta arata ca esti,ca stii sa te porti ,ca stii sa respecti pe cineva asa cum este acel cineva.Dar tu vii si jignesti ca de fapt asta si ai facut.Si apoi te astepti cumva si la un premiuRespecta pe orcine daca vrei sa fii si tu respectat la rindul tau.B.afta si mai lasa socrismele astea ca nu iti aduc nimic bun.Ma intreb oare tu ai prietena,iubita,nevasta?Daca si cu ea tot la fel faci eu sincer iti spun nu as sta cu o persoana ca tine nici o zi.
0 plusuri 0 minusuri
Ce face diferenta?Placa de baza aia face diferenta.Fiecare producator sau sa le zicem firma care asambleaza laptoipuri au fiecare placa lui de baza.In cazul acestor laptopuri asa se procedeaza.Fiecare da comanda sau daca nu chiar el proiecteaza o placa de baza pe care o da unui fabricant sda o faca si aia face diferenta.Cu cit placa de baza este mai compatibila cu restul componentelor cu atit a cel laptop este mai bun.mai fiabil ,mai rapid,mai stabil si asa mai departe.Restu ca ramu ,hardu.video ,procesor sint la orice brand exact la fel.Da si se adauga si chestiile astea cum se incalzeste si cit,sau ce zgomot face ventilatoarele etc.Asta tione tot de fiecare brand si tot de placa de baza tine,si de cum este facut acel laptop cum disipa caldura in ce procente etc.Deci in acest caz nu platim doar brandul asa cum cei mai multi cred sau vorbesc.Cele mai bune laptopuri ca daca tot sintem aici putem vorbi si nitel pe linga siont sony,apple ,ceva dell,si ibm cu thinkpad.Restu rar intilnesti un m,odel asa mai rasarit sa te multumeasca asa per total.Sper sa te ajute ce am batut eu cimpii pe aici.Numai bine
Junior (392 puncte)
1 0
Daca incercai sa scrii si tu cat de cat putin romaneste poate intelegeam ceva . :| Cred ca ai peste 20 de greseli.
0 0
Si tu probabil nici la gradinita inca nu esti si nu poti intelege sau cum?Eu cred ca esti suficient de matur sa intelegi ce eu am scris.Indiferent cite greseli am face tu tot intelegi chiar f bine ce scriu.Dar probabil ca te roade altceva si nu poti sta linistit.Chiar daca tu ai citi asa mecanic stai linistit ca te ajuta creierul fara sa constientizezi sa citesti si sa intelegi.Inca odata spun nu sintem pe aici la limba romana sau la aceasta categorie.Daca ai ceva de obiectat la ce am spus in legatura cu intrebarea te ascult cu mare placere.Numai bine
2 plusuri 0 minusuri
Problema diferenţelor eu aş împărţi-o în mai multe categorii:

1. Hardware. Aici am citit şi răspunsurile anterioare şi au fost cam atinse aspectele esenţiale. E foare important ca să existe un echilibru al întregii platforme, adică fiecare componentă a configuraţiei să facă faţă cu brio, nefiind supradimensionată doar ca să scoată ochii clientului. Fiabilitatea şi eficienţa sistemului de răcire este foarte importantă, mai ales că aici vorbim nu doar de posibile deranjuri ci de probleme funcţionale. Accesul la zonele critice este extrem de aiurea tratat de unii producători, eu personal am desfăcut un laptop HP cu fiţe până la ultimul şurub pentru a-l curăţa de acea pâslă ce blochează aproape complet aerul. Deci echilibru, eficienţă, simplitate, fiabilitate. Din păcate însă, asta se vede în parte din configuraţie, iar restul când aveţi deja aparatul.

2. Software (drivere). Desigur primul punct al discuţiei este sistemul de operare, dar sunt laptopuri care devin complet funcţionale (toate driverele sunt instalate) imediat după ce acest sistem de operare s-a instalat (fie el Microsoft sau vreun linux). Dar este totuşi esenţial ca oricine să poată avea acces uşor, rapid şi pe termen lung la toate driverele necesare, să fie uşor identificabile etc. Atenţie la driverele care vin de la producător şi care nu toate sunt ok, componenta are rateuri sau nu merge deloc. Cea mai bună variantă pentru sistem este de obicei cea care este direct pe pagina producătorului componentei! Mai nou, laptopurile nu vin cu nimic, cu nici un disc cu drivere, tocmai pentru a le descărca direct din internet, ceea ce însă nu e uşor! Sunaţi un prieten!

3. Software (producător). Acest punct este foarte important, pentru că o bună funcţionare a aparatului depinde mult de aceste mici programe pe care producătorul le oferă gratuit, care optimizează unele procese, dar şi încarcă puţin resursele. Eu zic totuşi că e un compromis bun, eficienţa lor este bună, activează toate funcţiile şi butoanele suplimentare, până la urmă o parte a preţului acolo este, aşa că de ce să nu le folosim? Mai sunt şi softuri care fac multă "mizerie", sunt demo-uri care se instalează mai ales când avem discuri de instalare direct de la producător şi care sunt o pacoste, primul lucru pe care-l fac în aceste cazuri este să ma apuc să dau jos tot ce nu trebuie. La porcării excelează Sony şi Toshiba, dar stau foarte bine şi HP, Dell. Lenovo parcă e mai ok.

4. Politici monopoliste. Aici aş vorbi şi o zi, pentru că e de fapt şi asta o porcărie în cele mai multe din cazuri. Sub acoperirea ideii de a feri utilizatorul de situaţii unde intervenţia lui poate fi nerecomandată (politica "anti-prost"), se încearcă obţinerea unui monopol pe partea de componente, dar şi pe partea de service. Mi se par cei mai cumpliţi în special aceia care complică situaţiile inutil încă din procesul de fabricaţie şi ca să fiu mai clar revin la exemplul cu acea celebră pâslă: ea apare aproape inevitabil la 99% din laptopuri, iar accesul la curăţarea aceseia este în 70% din cazuri de la dificil în sus, până la adjectivul "nesimţit" de dificil. Pentru această operaţie care ar trebui făcută de 2-3 ori pe an la mulţi, este obligatorie prezentarea aparatului la service, iar operaţia este pe bani, nefiind inclusă în obiectul nici unei garanţii. Sunt şi producători (la Acer şi vechiul IBM parcă am văzut) care au prevăzut un capac care să permită accesul fie doar spre acea zonă, fie spre mai multe.
Experimentat (3.1k puncte)
...