Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
584 vizualizari
Inteleg ca suplimentele alimentare sunt, pe scurt, medicamente netestate suficient. Deci se iau pe raspunderea pacientului, cum ar veni.

De ce e posibil asa ceva? Cat de sigure sunt aceste suplimente alimentare?
Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

3 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Initial, suplimentele alimentare ar fi trebuit sa insemne substante care sa intregeasca lipsurile de alimentatie pe care multi dintr noi le avem; din pacate, perceptia generala a ramas aceasta, desi ceea ce inseamna ele cu adevarat in prezent e cu totul altceva.

Orice medicament trece prin faze de cercetare si de testare riguroase, care dureaza multa vreme si sunt foarte costisitoare. Dar cum lumea este avida sa bage tot felul de prostii pe gura pentru cea mai mica durere, industria farmaceutica s-a folosit de aceste suplimente alimentare pentru a introduce pe piata remedii pentru aproape orice, fara a cheltui sume considerabile cu noi medicamente. Suplimentele alimentare nu necesita decat cateva hartii si o aprobare pe care o obtii repede. Suplimentele alimentare nu au in prospect deloc sau aproape deloc rubrica cu efecte secundare, iar nota "nu se cunosc efecte secundare" nu inseamna ca nu exista, ci doar ca nu au fost testate ca un medicament, asa ca nu le stie nimeni, ramane sa le testeze cei care le cumpara...

Cateva cazuri de medicamente retrase de pe piata (probabil insuficient testate pentru ca si in acest domeniu mai exista si mita), ca si sirurile intregi de efecte secundare trecute in lista, fac ca suplimentele alimentare sa devina tot mai populare. Oamenii au impresia ca riscurile sunt mai mici in cazul lor, desi sunt mai mari, sau pur si simplu aceste suplimente nu au efect - nu au teste clinice nici pentru a evidentia faptul ca sunt benefice.

Si inca ceva: suplimentele alimentare nu sunt medicamente naturiste. Medicamentele naturiste sunt realizate din extracte naturale, de preferinta din plante stiute dintotdeauna ca sunt benefice in anumite afectiuni. Acestea sunt o categorie aparte care se considera ca a fost testata din vremuri stravechi deja. Evident, si aici sunt infiltrate tot felul de amestecuri "miraculoase" care aduc bani frumosi celor ce le vand.
Experimentat (2.6k puncte)
1 plus 2 minusuri
Nu stiu la ce te referi prin suplimente alimentare ?

Daca te referi la vitamine, acestea sunt foarte daunatoare pt organism. Nu sunt recomandate, sunt mai periculoase decat antibioticele (care luate in exces iti scade imunitatea)
Senior (6.9k puncte)
1 plus 2 minusuri
Denumirea de suPlimente alimentare este inselatoare, parand ca ar fi vorba ce iei dupa masa. De fapt este vorba de medicamente netestate. Exista o legislatie separata pentru ele. Multi au impresia ca suplimentele alimentare ar fi produse naturale. Din nou, nimic mai gresit. Dar sunt convins ca mult mai multe ne poate spune o persoana care are mai multe legaturi cu domeniul medical.
Senior (11.9k puncte)
...