Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
455 vizualizari
Curand vreau sa-mi procur un calculator , si nu prea ma pricep la Placa Mama , vreau sa suporte anume procesor tip socket 1155 ,  si  2x PCI x16 , si ar fi de dorit si 4 sloturi pentru RAM dar si cu 2.mai mult pentru jocuri video Deci ce ar trebui sa aleg si de ce ?
Junior (625 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Cred ca trebuie sa faci o alegere in functie de buget. Dupa ce stabilesti bugetul te poti uita la placile de baza (indiferent de marca) care au socket LGA 1155. Diferenta de pret intre placi o sa fie in functie ce iti ofera placa (USB 2 sau USB 3, sloturi de memorie dual sau quad channel, tipul de memorie suportata etc.).

De asemenea verifica ca placa de baza sa fie compatibila cu carcasa (de ex. micro ATX nu suporta o placa ATX) si cu sursa (sursele mai vechi nu sunt bune pentru placile noi de baza).

Pentru ce o sa fie folosit PC-ul? Ce componente ai deja si pe care vrei sa le pastrezi?
Novice (266 puncte)
0 0
Pentru jocuri video.
Sa spunem ca doresc sami iau placa S1155 , procesor S1155 , si memorie DDR3 , Coler pentru procesor . Am deja HDD-ul si sursa de alimentare cu carcasa si monitorul .

Sa spunem ca in jur la 300 RON va costa
Am vrut mai tare sa aflu ceva despre diferenta dintre cipseturi si alte caracteristici ale MB, cat despte micro ATX si ATX nu stiam , am sa iau in vedere.
0 0
Am gasit un ghid bun pe site-ul PC Advisor insa este mai vechi, din 2008 dar sfaturile generale sunt inca valabile: http://www.pcadvisor.co.uk/news/desktop-pc/13662/the-ultimate-guide-to-buying-a-motherboard/

Gasesti un ghid mai recent aici: http://www.brighthub.com/computing/hardware/articles/78449.aspx
0 0
Trist sa aud cand cineva isi cumpara un calculator pt jocuri. Daca inca esti tanar te sfatuiesc sa inveti programare, deoarece cam asta e cea mai banoasa meserie.
P.S. "sa-mi"
1 0
De cand eram mic , am avut o dorinta sa ma pot juca la un calculator performant , la jocuri de ultima generatie , personal nu sunt obsedat de ele , dar nici in programare nu doresc sa ma specializez .... intr-un fel imi pastrez toate puterile pentru domeniul meu . Adica  invat mai mult biologie si chimie , matematica , insa programarea socot ca o sa fie de prisos in viata mea .
0 0

Trist sa aud cand cineva isi cumpara un calculator pt jocuri. Daca inca esti tanar te sfatuiesc sa inveti programare, deoarece cam asta e cea mai banoasa meserie.

Iti vorbeste programatorul: daca iti place sa te joci pe calculator, fa-ti un viitor din asta: tester la jocuri (f bine platit) si mai sunt si alte posibilitati.

Fa ce-ti place, nu ce e bine platit.

...