Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
2.8k vizualizari
Novice (155 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
Ce-i aia energie tahionică?
0 2
”Energia tahionica este una dintre numeroasele forme de energie pe care cea mai mare parte dintre noi nu le percep. Ea ne inconjoara pretutindeni fara ca noi sa ne dam seama de existenta ei. Acesta energie tahionica a fost demonstrata matematic pentru prima oara in anul 1964, de fizicianul american Gerald Feinberg.
Cuvantul tahion a fost ales pentru a defini particule subatomice, fara masa, care se deplaseaza cu o viteza mai mare decat cea a luminii, avand o energie proprie. In greaca, tachys inseamna repede si ion – in deplasare. Potrivit definitiilor fizicii moderne, tahionii sunt un fel de energie cosmica libera care imbraca planeta noastra si care patrunde materiile dense. Intr-o maniera generala, tahionii sunt o forma de energie care poseda o constienta si actioneaza potrivit nevoilor celui sau celei care lucreaza cu ei.
Tahionii detin potentialul integral al universului si stimuleaza acest potential in tot ce le iese in cale. Ei aduc ordine, energie si constiinta in procesul de creatie si intretin viata. Orice camp tahionic contine informatiile originale de care fiecare organism are nevoie pentru a exista. Armonizand diferite campuri energetice ale corpului, tahionii aduc echilibrul acolo unde domneste dezechilibrul. Energia tahionica este disponibila nelimitat si gratuit.”
1 0
Dragă doamnă, ați uitat să menționați un lucru esențial: tahionii sînt particule IPOTETICE. Iar cei care susțin că cică ar folosi tahioni pentru a restabili sănătatea sînt niște șarlatani. Nu ai cum să folosești ceva ce există doar în imaginație. O să vedem dacă tahionii pot fi folosiți în scopuri medicale numai DUPĂ ce-i descoperim. Deocamdată putem doar eventual vorbi visători despre ei.

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Un site "fanion" spune asa: " O nouă formă de terapie propune îmbunătăţirea sănătăţii prin captarea energiei unor microparticule numite tahioni. Aţi auzit cu siguranţă de terapii cu bioenergie, magnetism, lumină, sunete, culori, arome, apă, celule stem, oxigen, plante. Dar de terapie cu energie tahionică precis n-aţi auzit. Aceasta, pentru că este un domeniu nou în România, cu toate că în alte ţări metoda este aplicată cu succes de mai bine de 20 de ani. Practic, infima particulă care-i fascinează pe fizicieni, fiindcă se spune că ar depăşi viteza luminii, a ajuns să stea la baza unei metode revoluţionare de obţinere a sănătăţii. Promotorii acesteia explică modul în care dispozitivele încărcate cu misterioasa formă de energie acţionează asupra minţii şi trupului, restabilind echilibrul organismului şi, implicit, o stare de bine maxim ". Ce ar mai de comentat? Un alt exemplu ridicol de pseudo-medicina. Deci, doamna Lilioara, daca aveti vreo suferinta, apelati la medicina oficiala. Pseudo medicina va ia banii si va lasa la fel de bolnava, daca nu mai bolnava.
Senior (11.9k puncte)
0 1
Atunci cand medicina oficiala isi declara cu neputinta limitele, te vezi obligat, in disperarea de a continua, sa apelezi  chiar la metode neconventionale de vindecare......
Maladia Parkinson este una din neputintele medicinei oficiale........
1 0
Sunt multe neputintele medicinei oficiale. Inteleg incercarea cuiva in suferinta de a gasi o solutie acolo unde nu exista.
Pe de alta parte trebuie spus ca pseudo medicina este astazi pura sarlatanie.
3 0
Cred că termenul „medicină oficială” nu se potrivește aici. Există o singură medicină, cea științifică. Restul de practici care se declară a fi „alternative” sau „neconvenționale” de fapt nu sînt tipuri de medicină. (Tot așa cum există o singură astronomie, iar cei care se ocupă cu ghicitul în stele nu sînt astronomi.)

Puteți apela la orice practici neconvenționale și chiar este posibil să obțineți rezultate mult superioare celor pe care vi le poate oferi medicina. În același timp s-ar putea ca rezultatele să fie mult inferioare (adică distructive) sau să-l lase pe bolnav așa cum e, doar încă și mai dezamăgit.

Dar să te uiți în gura celor care vorbesc frumos despre vindecarea cu tahioni e pură prostie. Chiar presupunînd că acei vraci reușesc să vindece ceva, poveștile lor despre tahioni tot povești cu zîne și feți frumoși rămîn. Tahionii nu există decît pe hîrtie, la fel ca Harap Alb.
0 2
Ati folosit macar odata un cocon tahionizat? Sau un disc?
2 0
Nu a folosit nimeni niciodată vreun cocon sau disc tahionizat pentru simplul motiv că tahionii sînt particule imaginare, deci și tahionizarea e tot pur imaginară. Sigur, cu gura se pot spune multe, iar fraierii cred. Nu înseamnă că și este real.

În plus, vă pot garanta că toți vracii ăștia care vorbesc de energii tahionice habar nu au ce-s ăia tahioni. Iar dacă vreunul din ei printr-o minune chiar știe ceva și totuși dă în continuare din gură despre energiile tahionice atunci e un șarlatan 100%.

Doamnă dragă, eu am impresia că n-ați venit să puneți întrebări, ci să faceți reclamă la șarlataniile astea. În orice caz, fie că întrebările sînt sincere, fie că nu, v-ați ales prost locul. Situl acesta se ocupă cu știința, nu cu șmecheriile. Vom vorbi despre vindecarea cu energii tahionice în momentul în care subiectul va fi unul științific. Deocamdată e basm.
0 2
Nu am nici un interes sa fac reclama. Am dorit sa aflu mai multe pareri despre acest subiect, in special de la persoane care au aprofundat subiectul.
Agresivitatea dumneavoastră nu cred ca-si are locul!
1 0
Nu a fost nimeni agresiv cu dumneavoastra din ce citesc, asa credeti pt ca nu aveti nici un comentariu pozitiv si nici nu cred ca obtineti asa ceva.Nu cred ca are cineva de pe acest forum acasa ascuns vreun''cocon din acela metalizat".
0 2
Nu astept neaparat comentarii pozitive.
Dar a inchide subiectul in acea maniera a fost o impolitete.
Cat despre cocon, poate ati vrut sa spuneti ”tahionizat”.
3 0
Dna Lilioara,  dvoastra ce credeti? Aceste particule nedetectate de fizicieni au fost gasite si introduse in nu stiu ce aparat minune de niste insi fara nicio pregatire? Cum ar fi posibil asa cava? Ce v-ar face sa credeti asa ceva?
1 0
Ca să mă asigur că vorbim aceeași limbă vă întreb: ați înțeles că tahionii ăștia sînt particule ipotetice? Că încă n-a detectat nimeni niciodată nici măcar un singur tahion? Că în condițiile astea nu se poate vorbi despre tahionizare? Că energia tahionică e doar o vorbă, nu o realitate?

Dacă am fost agresiv este pentru că fac alergie la poveștile vîndute pe post de realitate. Agresivitatea mea, atîta cîtă e, e un fleac în comparație cu ce fac șarlatanii vînzători de tahioni. Din perspectiva mea eu vă fac un bine cînd sînt agresiv și nu vă las să credeți prostii. Dar sînteți un om liber într-o țară liberă. Dacă vreți neapărat să credeți povești tahionice, credeți-le.
0 1
Nu sunt un om legat la ochi!Fireste ca nu pot crede orice teorie dar in acelasi timp, nu am nici argumente de a o combate!
Ce pot face insa,concret? Sa incerc un produs. Rezultatul va inclina balanta dintre ”a crede” si ”a nu crede”, in conditiile in care nu este la indemana mea demonstrarea teoretica a fenomenului.
2 0
Deci nu vorbim aceeași limbă. Așteptam niște confirmări că ați înțeles ce v-am spus, dar nu le-am primit. În condițiile astea nu putem continua „dialogul”, pentru că nu am nici un fel de garanție că citiți și înțelegeți ce scriu, deci scriu degeaba. Asta e.

Mai mult pentru ceilalți: nu e în sarcina celui care primește servicii sau produse să verifice în amănunt dacă sînt bune, sănătoase etc. Cel care furnizează serviciile are datoria de a aduce dovezi. Ce poate face Caluta Lilioara este să refuze un serviciu „medical” care nu respectă rigorile oricărui serviciu medical.

Cît despre demonstrarea teoretică a fenomenului nici nu se pune problema atîta vreme cît fenomenul nu există. E posibil ca „coconii și discurile tahionice” să aibă un efect asupra sănătății, dar în mod sigur (în limitele științei actuale) acele efecte nu vin de la particulele numite tahioni. Dacă în condițiile astea evident dubioase Caluta Lilioara dorește totuși să încerce produsul, n-are decît. Tot ce pot spera e că șarlatanii au preluat din medicină măcar principiul „primum non nocere” și deci că produsul nu face mai mult rău decît bine.
1 0
"Incercarea" unui nou produs nu garanteaza ca acel produs este bun chiar daca in aparenta poate genera efecte pozitive. Noi, oamenii, ne confruntam cu efectul placebo, in care putem crede ca ceva este bun si are efectele dorite chiar daca acel ceva este doar o pastila cu zahar. Asa ajungem sa vedem tot felul de povesti cu "Da' Miora de la cinci a incercat homeopate si s-a vindecat de raceala in 7 zile!".
Pentru a gasi un raspuns relevant la intrebarea "Este un tratament bun?" trebuie sa cautati dovezi sau sa le cereti din partea producatorilor.
Ce inseamna dovezi: studii dublu orb, randomizate, realizate de catre institutii care preferabil sa nu aiba un bias (dorinta de a obtine anumite rezultate), repetate de alte organizatii similare, pe un numar mare de participanti (10 nu este un numar mare de participanti la studiu).
Nu se constituie in dovezi declaratiile unor persoane care au folosit si "au vazut cu ochii lor", afirmatiile unor promotori ai produsului sau articole care incep cu "studiile spun...", "specialistii afirma...", "oamenii de stiinta sunt de acord ca...", etc.
0 0
Este corect ce spuneti si imi suna foarte cunoscut; eu insami particip la un astfel de studiu efectuat la nivel european pentru un medicament utilizat în Boala Parkinson.
Dar pentru a parcurge toate aceste etape trebuie sa-ti permiti luxul de a astepta - ori eu nu mi-l pot permite!
1 0
Inteleg, dar incercarea a orice si aruncarea banilor pe geam nu este o solutie pentru vindecare. Este pur si simplu aruncarea banilor pe geam. Acei bani sunt mai bine folositi pentru acordarea unei alimentatii sanatoase si a unui mediu corespunzator bolnavului. Nu este o solutie incercarea a orice psudo-tratament ca poate-poate va functiona. In unele cazuri, astfel de tratamente netestate si neavizate pot dauna bolnavului si trebuie evitate.

Faptul ca nu avem tratamente eficiente pentru anumite boli de care putem fi afectati nu inseamna ca trebuie, in disperare, sa incercam orice.
0 0
Multumesc pentru cele scrise si in mod deosebit pentru tonul ponderat al raspunsului. O seara placuta!
0 plusuri 0 minusuri
Fraiereală!!!  Oare, la Cernobîl s-ar putea vindeca cineva? Zic de Cernobîl, că acolo e full de radiații, particule pline de energie.
Experimentat (3.3k puncte)
...