Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
2.8k vizualizari
....................
Junior (625 puncte) in categoria Biologie

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

 

avand in vedere ca e o boala a sangelui, prin ce ai vrea sa se transmita ?
In alta ordine de idei nu sida se transmite ci virusul HIV.  Sida este doar o boala a virusului declansata in corp !
 
L.EDIT( din aceasta cauza sunt anumite persoane care pot purta o viata intreaga virusul hiv in corp fara ca acesta sa se declanseze provocand sida. Acea persoana poate trai normal toata viata, dar poate imbolnavi pe altii)
 
Pt mai multe detalii s-a inventat site-ul wikipedia in care gasesti raspunsul la intrebarile banale !  http://ro.wikipedia.org/wiki/HIV
Senior (6.9k puncte)
0 0
am avut in vedere faptul ... de ce ? de ce anume asa se poate infecta cu el prin relatii sexuale sau transfuzie de sange . De ce gripa este indeajuns sa o inhalam , iar HIV altfel.
0 0
sa inteleg ca e greu sa citesti un articol si vrei doar rezumatul sau ?
HIV-ul e un virus care se scrie in codul ADN. Din aceasta cauza nu poate fi inlaturat prin antibiotice.
1 0
inteleg..... de fapt raspunsul este unul banal... In carte scrie : "De ce SIDA se transmite prin contact cu singele" - iar raspunsul trebuie sa fie ceva de genul , HIV provoaca SIDA iar el fiind virus se afla in sange . :)
0 plusuri 0 minusuri
SIDA este o afectiune asistemului imunitar asa ca nu are ce sase transmita.Agentul patogen daca exista unul nu se stie cum si ce fel se transmite.Se presupune spun sepresupune ca vinovat de chestia asta ar fi un virus pe nume HIV,insa niciodata nimeni nu la vazut macar.Deci totul este asa teorie desiafectiunea exista.Este daca vrei ceva de genul ca tu vezi ceva un fenomen dar nu iti poti explica cum apare.Si atunci daca vrei totusi sai dai o explicatie scoti o teorie.Si aia e tot.Mergi la orice doctor din lumea asta ,dar doctor sa fie nu vraci nu cineva care spune da asa este,si intreaba daca cumva cineva a vazut acest virus decare ei spun ca ar exista.Daca vrei o dovada ca ei nu lau vazut atunci mergi si fa teste de SIDA si o sa vezi in ce consta de fapt acest test.Testul consta in faptul ca ei iti vad daca sistemul tau imunitar este slabit sau nu.Iti numara leucocitele si cemai numara si gata zic esti purtator de HIV.Adica esti purtator de ceva imaginar.Tare nu?Doctorii au ajuns mai ceva decit credinciosii sau sint ca si ei.Daaca intrebi un credincios cine a facut cutare lucru o sa spuna Dzeu,desi nimeni nu la vazut vreodata ,simti,vorbit cu el etc.Daca intrebi un doctor de SIDA la fel iti va raspunde ca HIV este raspunzator.Adica cineva imaginar.De ce sa ajuns aici?E o poveste cam lunga si totul tine de bani.Nu sa descoperit deocamdata cine slabeste si elimina sistemul imunitar alorganismului.In SUA este un doctor care sa infectat cu singele unui bolnav de SIDA si dupa teste sa obsv ca nu are nimic.A facut asta da demonteze acest mit si prostie cu HIV.Insa cam greu sa poti elimina ce sa inpamintenit de zeci de ani.Sa raspund as zice ca nu se transmite odata ce nu stii exact ce se transmite.
Junior (392 puncte)
...