Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
722 vizualizari
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Moartea unui copil. Am vazut mai multe cazuri in care unul din parinti s-a stins din viata la scurt timp dupa ce i-a murit un copil.
0 0
Da, intr-adevar. O alta suferinta cumplita este sa ai pe constiinta sentimentul de vinovatie pentru moartea cuiva.
0 0
in general... moartea, pentru ca este un lucru iremediabil,

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
de-a lungul timpului s-a incercat cuantificarea stress-urilor de catre psihologi si psihiatri, din punctul de vedere al posibilitatii de producere a bolii (in orice forma). una dintre aceste incercari a fost facuta de Holmes si Rahe, si este acceptata si astazi, sub numele de scala stresului.

cele mai marcante evenimente sunt considerate, pentru adulti: moartea unui partener, divortul, incarcerarea, iar pentru copii-adolescenti: moartea unui parinte, sarcina neplanificata, maritisul, separarea parintilor, dobandirea unui handicap vizibil si altele. Detalii http://en.wikipedia.org/wiki/Holmes_and_Rahe_stress_scale

de remarcat ca scara nu face diferenta intre tipurile de stress (stress bun, eustress, ce determina eliberare de endorfine, si stress rau, distress, care creste secretia de cortizol, hormon specific ce deprima imunitatea), eustress-urile avand in schimb un punctaj mai mic.
Novice (318 puncte)
...