Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.3k vizualizari
Sunt fapte care nu sunte prevazute de vreo lege si, deci, pentru ele nu exista pedepse, fapt pentru care te instiga sa iti faci dreptate singur, eventual prin violenta, daca ti se aduce atingere in vreun fel prin savarasirea acelei fapte.
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Diverse
1 0
Sforăitul, rezolvarea de rebusuri, mersul la teatru etc.

Cred că ar trebui să spuneți mai clar ce fel de fapte aveți în vedere. Faptele care nu sînt prevăzute de lege sînt mult mai multe decît cele prevăzute, dar nu cred că vă referiți la toate.
0 2
Da-mi un exemplu de fapta de care, daca ar fi savarita asupra ta, te-ai simti lezat, orice fel de fapta.
2 0
Citind comentariul dlui Adi ma gandeam la parlamentarii nostri ( sforait, rebus, fb, etc) - e chiar un exemplu de lege  contraventionala care ar trebui pedepsita :)
4 0
Un exemplu: Cascadorul voteaza zeci de raspunsuri si intrebari pe ora, ceea ce il priveaza de timpul necesar pentru a le intelege si a le evalua.
Alt exemplu: La comentariul lui AdiJapan privind faptul ca intrebarea cu 380V e prea succinta (si este), Cascadorul raspunde la mishto.
Alt exemplu: Cascadorul ia intrebari de pe TPU sau alte situri, ex. Cine intinde primul mana, nu se oboseste nici macar sa schimbe cuvintele, in loc sa intrebe lucruri care chiar ar adauga valoare pe Scientia QA.
Nicio lege nu le va incrimina vreodata.
1 0
Mă lezează de exemplu insistența cu care se face prozelitism creștin aici în Japonia. Cam oriunde se adună multă lume (intersecții aglomerate, festivaluri etc.) vezi cîte un propagandist așezat într-un colț de stradă, cu un megafon de la care te informează cu cîtă grijă se va ocupa Dumnezeu de sufletul tău pe lumea cealaltă, pe veci.

Mă lezează atitudinile rasiste, xenofobe, homofobe, misogine, antisemite etc. și în general intoleranța pornită ignoranță, inclusiv atunci cînd se manifestă fără încălcarea legii.

Și altele.
0 0
ce inseamna mistho domnul puiu???
2 0
Nu am scris mistho, ci mishto. Nu obișnuiesc și, cu siguranță nu în scris, să folosesc stilul colocvial atunci când vreau să comunic ceva. Am făcut o excepție pentru a evidenția într-un mod mai expresiv stilistica lui cascadorul în răspunsul la comentariul lui AdiJapan. Altfel, așa cum am asimilat eu expresia prin liceu și studenție,a lua ceva sau pe cineva  la mișto (sau mishto când nu folosești diacritice) înseamnă a-și bate joc, a ironiza, sens retinut, de altfel, și în DEX. Aș mai adăuga și sensul de bășcălie care, tot potrivit DEX, înseamnă cam același lucru.

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Adulterul nu este pedepsit de lege.( cel putin in Romania, altfel am ramane singuri pe lume)

Clevetirea(a barfi despre altii ) nu este pedepsita atata timp cat nu aduce vreun prejudiciu de ordin moral , material, sau social.( si numai daca se dovedeste acest lucru)

Tradarea prietenilor ( nu mai vrea sa fie prieten cu tine)

Citirea Bibliei (unii deja se gandesc la ceva voturi negative, bravo lor!  inseamna ca pot sa-i dau in judecata?? NUUU! Se pare ca trebuie sa-mi fac  singur dreptate!) smiley

 

 

Experimentat (1.5k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Nesimtirea, cocalaria, minciuna, mistocaria, tupeul - fapte care ar trebui pedepsite.
Experimentat (2.2k puncte)
...