Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

6 plusuri 0 minusuri
841 vizualizari

Proiectul se numește Mars One și-și propune ca în următorii cîțiva ani să înceapă construirea și popularea unei așezări umane permanente pe Marte. Echipa de coloniști va fi internațională și scopul aventurii va fi unul de explorare. Fondurile vor veni inițial din sponsorizări, dar grosul se va obține din canale de televiziune cu transmisii în direct care vor arăta cum decurg antrenamentele viitorilor coloniști, călătoria spre Marte, construirea așezării, viața de zi cu zi a coloniștilor etc. Astronauții, care se vor oferi să participe din proprie inițiativă, vor avea „bilet” doar pentru dus și-și vor petrece pe Marte tot restul vieții.

Evident, sînt și voci care prezic eșecul proiectului sau care critică ignorarea anumitor aspecte de către organizatori.

Ce părere aveți? Va începe popularea lui Marte în 2023?

Expert (12.9k puncte) in categoria Stiati ca?-Univers

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
Mai mult ca sigur o sa inceapa, eu deja mi-am cumparat pamant pe Marte http://www.marsshop.com/

PS: E corect spus "...pamant pe Marte" ? :-)))))
0 0
Incearca sa spui ca ai cumparat teren pe Marte... :))
1 0
Daca tu cumperi acum teren pe Marte si peste 50 de ani vor americanii sa isi extinda baza pe terenul tau,primesti despagubire? :)
1 0
nu, vor veni peste el sa instaureze democratia :))
0 0
:)) foarte amuzant
0 plusuri 0 minusuri
Da, stiu de proiectul "Mars One", m-am gandit sa si aplic, dar ceva imi spune ca e posibil sa fie un mediu atat de ostil incat cei plecati sa-si blesteme ziua in care s-au nascut. Ideea e ca cei ajunsi acolo vor trai din pacate izolati de mediul exterior, practic e ca si cum te-ai baga de buna voie intr-o inchisoare de maxima siguranta. Asta, evident daca ajungi cu bine. Intr-o calatorie de acest tip pot interveni multe chestiuni neprevazute, inclusiv (de ce nu?) o regizare ca si in "Misiunea Capricorn 1". Asta pentru ca vad ca sunt implicate televiziuni, care pentru un rating spectaculos ar fi capabile de multe lucruri. Am vazut o multime de aplicanti pe site. Oare cati din ei cred 100/100 in veridicitatea proiectului? Cati dintre ei ar renunta chiar la imbarcare?
Novice (121 puncte)
...