Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
mă refer la a fuma produse de tutun, şi nu mă interesează răspunsurile cu efecte negative .
Junior (477 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri

Unul dintre cele mai benefice efecte ale fumatului este prevenirea aparitiei bolii Parkinson. Sunt numeroase studii care au demonstrat acest beneficiu, dar mecanismul exact nu este cunoscut. Din pacate, tratamentele pe baza de nicotina si inducerea fumatului nu au dat rezultate pozitive. Bineinteles, am putea constata efectele benefice ale fumatului in incidenta Parkinsonului asupra mai multor pacienti care ar atinge o varsta respectabila daca nu ar deceda intre timp de un cancer produs de fumat.

Nicotina ar actiona in vederea cresterii capacitatii de concentrare la nivelul sistemului nervos imbunatatind totodata si memoria.

Dar efectele benefice ale fumatului nu vor justifica niciodata o recomandare privnd consumul de tutun intrucat efectele nocive sunt severe si acceptate in unanimitate in mecanismul de producere al unor boli bine definite.

Experimentat (2.4k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
asocierea dintre fumat si cancerul de plamani este cam relativa, doar 10-11% din fumatori fac cancer pulmonar, si tinand cont de cati factori de risc exista..consider fumatul un tap ispasitor.

mi-am adus aminte de o afectiune digestiva inflamatorie - colita ulcerativa, care are o incidenta scazuta printre fumatori. am gasit un site care ar sustine asa ceva, dar cat e de autentic, nu stiu.

http://ibdcrohns.about.com/cs/ibdfaqs/a/smokingguts.htm
Junior (477 puncte)
0 0
Nu stiu cat de autentic este siteul, dar asa este, protejeaza si impotriva aparitiei bolii Crohn. Fumatul este citat in cartile de medicina, cat si in articole, ca factor de protectie.
...