Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
682 vizualizari

Întrebam acum ceva vreme despre din ce în ce mai des utilizatul concept de cloud computing şi am ajuns, plecând de la un link oferit ca răspuns chiar la întrebarea mai sus amintită, să mai citesc pe tema asta, inclusiv despre serviciile online de backup şi sincronizare fişiere, gen Google Drive sau Dropbox.

Există unele care oferă şi ceea ce se numeşte client-side encryption, susţinând (de cele mai multe ori neverificabil, fiind vorba de soluţii software care nu sunt open-source) că nici clienţii companiilor nu au cum vedea în clar datele stocate în cloud ale clientului. Un asemenea serviciu, despre care am citit ceva mai mult, se numeşte SpiderOak.

Întrebarea mea este dacă folosiţi astfel de servicii, care anume şi, în caz că aţi studiat mai în detaliu problematica asta, care sunt de preferat ca viteză de transfer, capacitate de stocare şi securitate a datelor?

Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
0 0
Folosesc in mod curent Google Drive, iCloud si Dropbox. Vreo 2 saptamani am incercat si Sky Drive. Legat de primele 3, fiecare are avantaje si dezavantaje, in definitiv e important si pentru ce anume se doreste a fi folosita stocarea in cloud. Cel mai popular e Dropbox, e un serviciu de stocare in cloud bun, eficient, de multe ori folosit pt seamless syncing si care are avantajul de a fi suportat pe majoritatea platformelor (Win, Mac, iOS, Linux, Android, BlackBerry). Spatiul de stocare oferit gratuit este mai mic, de doar 2G, iar pretul pentru 100GB e destul de piperat (aprox 100 dolari) Spre deosebire de Google Drive ce ofera gratuit 5GB, iar pentru 100 platesti 60$ pe an. Google drive are o securitate f buna, e disponibil si el mai pe toate platformele si mai ales iti permite integrarea fisierelor office, multimedia cu solutiile lor open source. Are un mic defect, momentan nu poti urca fisiere mai mari de 10GB. iCloud e cea mai palida incercare de a oferi serviciu de cloud clientilor Apple. Ca sa fiu sincer il folosesc doar pt ca am un iPad si ofera 5 GB gratuit, insa cu mari restrictii. Nu poti urca fisiere mai mari de 25MB gratuit (iar daca platesti ceva bani (nu putini) iti dau voie sa uploadezi fisiere cu dimensiuni de pana la incredibila dimensiune de 250 MB :)).  Iar ca serviciul sa fie complet iti dau o super ofera de 50 GB pt suma de doar 100$ :)). Sa nu uitam ca la DropBox primesti de 2 ori mai mult la banii astia, iar la Google, cam de 4 ori. Daca ar fi sa sumarizez pledez pt Google Drive, pt flexibilitate, spatiu de stocare decent - oferit gratuit (pana la urma nu te impiedica nimeni sa iti faci 10 conturi la Google si sa dispui de 50 GB gratuit :) ) securitate si pt convingerea ca Google va investi mult in asta in viitorul apropiat.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Mda, utilizez ADrive. E un site care iti ofera un spatiu de maxim 50 GB gratuit. Pentru mai mult trebuie sa platesti.

Il folosesc mai mult asa, de test, de vreun an.
Experimentat (3.6k puncte)
...