Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
632 vizualizari
Junior (453 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Salut ! Am dat o cautare prin intrebari pentru a pune undeva acest link la un articol simpatic: http://www.spring.org.uk/2011/06/10-ways-our-minds-warp-time.php

Desigur, aici este vorba de perceptia timpului, nu de timp ca si caracteristica universala. Ideea principala este ca Omul este suma de mecanisme care nu sunt infailibile, pot fi pacalite, influentate, etc.

De aici si concluzia ca trebuie sa ne bazam mai mult pe ratiune decat pe simturi...

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Nu, timpul nu poate sta in loc atata timp cat materia se afla in miscare.
Experimentat (3.6k puncte)
0 plusuri 1 minus
Chiar daca ar fi posibil sa se opreasca numai pentru tine,sa zicem pentru 2 minute asa cum le percepi normal, probabil ca daca ai incerca numai sa te misti  ti ar fi imposibil. Ar insemna sa te misti cu viteza luminii in raport cu ceilalti care nu sesizeaza oprirea temporala iar imposibilitatea consta in faptul ca  organismul nostru nu detine proprietati fizice de asa natura  incat  sa suporte asemenea inertii raportate la viteza mentionata. Chiar si sangele ar circula cu viteza luminii in vene.
Experimentat (2.2k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Da, ar fi posibil. De la Einstein știm că în preajma unui obiect GREU, timpul trece diferit decât în preajma unui obiect ușor. Adică, cu cât forța gravitaţională este mai mare,cu atât timpul trece mai încet. Deci eu cred că dacă avem o forţă gravitaţională suficient de mare, am putea opri timpul cu ea. De aici putem presupune că ceea ce a spus Hawking poate fi adevărat, adică timpul nu a existat înainte de Big Bang, când se crede că toată materia Universului a fost concentrată într-un singur punct, adică toată masa Universului adunată într-un singur bulgăre, ar putea opri timpul.
Junior (904 puncte)
0 0
Teoretic asta ar fi valabil si la orizontul evenimentelor gaurilor negre.
0 0
Timpul ar sta in loc pentru un obiect care se apropie de orizontul evenimentelor cand il privim dintr-un sistem de referinta departe de orizont,insa in sistemul de referinta propiu timpul trece bine mersi cand traverseaza orizontul.
...