Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.3k vizualizari
Am citit asta mai demult intr-un articol plin de chimie, in lb engleza. Nu-mi mai amintesc sursa. Daca e adevarat, de ce?
Senior (11.9k puncte) in categoria Alimentatie
0 0
Am auzit ca e din cauza ca le accelereaza ritmul batailor inimii, si daca mananca prea multa pot face infarct...

5 Raspunsuri

5 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Salut Quark

          Ciocolata contine cofeina si teobromina care stimuleaza sistemul nervos si este toxica pentru caini.Teobromina este un alcaloid prezent in boabele de cafea si are un efect excitant al sistemului nervos central precum si al miocardului.

           Semnele clinice in cazul intoxicarii cu ciocolata sunt: accelerarea ritmului cardiac, diareea, spasme musculare, hiperactivitate, varsaturi si in cel mai rau caz moartea.Cu cit animalul este mai mic, cu atat el va fi mai afectat de consumul de ciocolata.Ciocolata alba este mai putin periculoasa in timp ce alte sortimente: amaruie, neagra au o mai mare concentratie de teobromina cu efecte mai grave in cazul consumului.

            Cantitatea de teobromina care determina o intoxicatie este dependenta de mai multi factori: greutatea corporala a animalului, starea de sanatate si varsta, tipul de ciocolata consumat.Noi oamenii avem tendinta sa credem ca ceea ce este bun pentru noi este bun si pentru caini, dar nu este un punct de vedere corect.Un caine care va primi zilnic ciocolata chiar cantitati mici (dupa parerea noastra) este mai predispus la o intoxicatie cu teobromina decit cei care primesc foarte rar acest aliment.
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
Radu George are dreptate. Un articol (in franceza) pe aceasta tema:
http://www.poisoncentre.be/article.php?id_article=923
1 plus 2 minusuri
Orice poate fi toxic pt oricine dupa o anumita cantitate. De ex doza letala pt apa e de 80000 mg/kgc, adica vreo cativa litri, asta daca ii poti bea deodata.
Novice (105 puncte)
0 0
Desigur,  nu asta e ideea,  ci ca o cantitate mica de ciocolata,  cum ar fi jumate de ciocolata,  care pt om nu pune nici-o problema,  poate ucide un caine.  E vorba despre o ciudatenie care sigur,  daca e adevarat ce am intrebat,  e de interes pt iubitorii si detinatorii de caini.
1 plus 2 minusuri
Nu stiu sigur, dar parca si eu am auzit ceva asemanator.

Am mai auzit si despre cai, ca sunt foarte sensibili la curentul electric, chiar si la intensitate mica, acestia mor pe loc.

Poate ne lamureste vreun "specialist".
Experimentat (3.6k puncte)
0 0
Ar fi super dacă ai putea dezvolta subiectul despre sensibilitatea cailor la curentul electric; i'm interested.
1 plus 1 minus
imi amintesc de un documentar , era vorba de o componenta a ciocolatei care nu poate fi metabolizata de caini, in cantitate mare  omorandui. Ca sa omori un caine trebuie totusi vreo 5 kg de ciocolata.
Novice (210 puncte)
2 plusuri 0 minusuri

Știați că...?

Teobromina este otrăvitoare pentru câini, chiar în cantități foarte mici, se aceea nu este indicat să li se dea acestora produse care conțin cafea sau cacao (de exemplu ciocolată).



http://ro.wikipedia.org/wiki/Teobromina

Junior (625 puncte)
...