Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
2.8k vizualizari
Acidul fosforic dăunează dinților și posibil că desul de tare și altor organe. Atunci de ce nu modifică oamenii rețeta, căci bulele vin de la dioxidul de carbon?

Sau e ceva ce îmi scapă mie și acidul fosforic e necesar?
Junior (994 puncte) in categoria Alimentatie

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
http://en.wikipedia.org/wiki/Phosphoric_acid#Processed_food_use

... ooops, iar am comis-o, ma arestez singur.
0 0
Măcar ai procese de conştiinţă... E un pas spre progres.
0 0
Daaaa, nici nu pot sa dorm noaptea.
0 0
Merci! Deci, wikipedia zice că nu dăunează sistemului osos, motivul pentru care este introdus este că te gâdilă la limbă. În legătură cu dinții mai sunt nelămurit, pentru că mi s-a spus că smalțul, în mediu acid, tinde să se sfărâme, spre deosebire de celelalte oase, care nu sunt atacate de acidul fosforic.
0 plusuri 4 minusuri
nici eu nu stiu de ce. stiu ca acidul fosforic e unul din cei mai puternici acizi. in concentratie pura are ph-ul 2
Novice (164 puncte)
2 0
Acidul fosforic e un acid slab.
0 0
Scuză-mă pentru răutate acum de Crăciun, dar răspunsul tău nu mă ajută cu nimic. Dacă tastatura e așa tentantă, dă măcar comentariu, nu răspuns. Răspunsurile se dau când ști un lucru, nu când nu îl ști.
Nu de alta dar îmi crescuse tensiunea de nerăbdare să văd răspunsul și merge netul greu. Până deschideam puteam să fac infarct, ceva.
1 plus 0 minusuri
Imi cer scuze daca nu aduc mari completari la ce s-a zis deja insa simt nevoie de un rezumat pe baza acelorasi surse:

Acidul fosforic este, evident, un acid, si drept urmare acru, motiv pentru care se foloseste pentru gustul acrisor. Este un acid chiar slab.

Limonada, este lafel de acra sau mai acra si proportional mai daunatoare pentru smaltul dentar.
Novice (301 puncte)
...