Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
894 vizualizari
Cu ce drept este ascunsa o parte imensa din istoria omenirii? Acele arhive ar trebui pastrate, intr-adevar, in siguranta intr-un mediu controlat,dar ar trebui sa fie scanate si publicate pe internet.
Junior (538 puncte) in categoria Istorie

2 Raspunsuri

0 plusuri 2 minusuri
Daca Vaticanul a ajuns sa accepte homosexualitatea, OZN-urile si alte bazaconii, opuse ortodoxismului, la care este aderat de secole poporul roman, nu insemana ca, daca se presupune ca ar ascunde ceva important, ar fi si adevarat. Nu cred ca mai detine aceeasi credibilitate catolicismul, mai ales, atata timp cat religia  se bazeaza in mare masura pe acceptarea tehnologiei si tendintelor omenesti de democratie, ca si  ramuri normale  ale  unei religii ce se vrea prin aceste metode  in ascensiune spirituala si a faptului ca poti sa-ti rascumperi pacatele cu bani. Nu cred ca ar trebui sa ne facem probleme ca, ce ar ascunde, iar noi nu stim, ar putea fi si adevarat. Catolicii intotdeauna au fost si sunt rai ca spiritualitate iar istoria stiuta nu ne minte. Din moment ce a acceptat casatoria intre barbati atunci sa nu ne mire ca ar putea sa accepte de exemplu canibalismul. Sa nu ne mire. Daca a acceptat ideea cu OZN urile sa nu ne mire atunci ca ar putea sa accepte ca cheetah este straaaaaabunica noastra.
Experimentat (2.2k puncte)
2 plusuri 1 minus
Vaticanul este stat si arhivele lui nu se fac publice in orice conditii, la fel se intampla si cu arhivele SUA, Rusiei, Romaniei ... Trebuie vazut ce reglementari au in privinta desecretizarii arhivelor, dupa 1000, dupa 2000 de ani :-)
0 0
Oare asta e si motivul constituirii acestui stat? Printre altele,am inteles ca exista si o mare banca la Vatican,comparabila cu bancile elvetiene din punct de vedere al confidentialitatii si al valorilor imense. Nu mi se pare corect sa fie tinute secrete arhivele,mai ales cand e vorba de documente istorice care privesc multe state si natiuni,nu numai Vaticanul sau Italia.
0 0
Arhivele Vaticanului sunt desecretizate dupa 75 de ani, in cazuri speciale chiar mai devreme (de exemplu arhivele din timpul lui Papa Pius a XII-lea - al doilea razboi mondial au fost desecretizate dupa doar 20 de ani)
...