Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
6.8k vizualizari
Junior (373 puncte) in categoria Internet
0 0
Sa intelegem ca ai incercat niste metode si le consideri incorecte?
0 0
Da,am incercat sa testez viteza pe mai multe site-uri de acest fel,dar difera rezultatele.
1 0
O chestie de terminologie: lărgimea (nu lățimea) de bandă este o mărime folosită în fizică pentru a exprima cît de mare e un interval de frecvență. În comunicațiile informatice nu aveți lărgimi de bandă. Aveți în schimb viteze de transfer al informației, exprimate în biți pe secundă și multipli. Termenul „lărgime de bandă” (sau „bandwidth”) e folosit în IT și în scrieri altfel serioase, dar e un abuz. Nu e bandă, deci nu e nici lărgime. Sau este bandă (de exemplu în comunicațiile fără fir, care au benzi de frecvențe radio dedicate), dar atunci banda se referă la altceva.

Și la obiect, viteza depinde foarte mult de diverși parametri, de exemplu de ora din zi și de ziua săptămînii, dar mai ales de punctul din rețea cu care comunicați. Puteți cel mult să măsurați cît de cît precis viteza la momentul cutare în conexiunea cu serverul cutare pe conexiunea cutare, în direcția cutare (dusul și întorsul pot avea viteze extrem de diferite).

Siturile care oferă servicii de măsurare a vitezei transferă fișiere între calculatorul dumneavoastră și un anumit server (de obicei în ambele sensuri). Și cum fiecare folosește alt server, rezultatul măsurării diferă substanțial de la un sit la altul.
0 0
Multumesc foarte frumos pt raspuns,inteleg acum de ce difera viteza la internet,frumos raspuns,multumesc !
0 0
Termenul e un abuz doar dacă ne referim la vitezele de transfer ale conexiunii de internet, dar termenul în sine există în IT şi descrie capacităţile de transport ale magistralelor de date, mai precis cantitatea de biţi ce se transmite simultan la un singur puls. De obicei începe la 8 biţi (un octet întreg) şi urcă, de obicei sunt puterile lui 2, însă regula e să să fie multiplii de 8.
0 0
Lărgimea de bandă nu descrie nicicum numărul de biți ai magistralei de date. O magistrală de N biți poate avea tot felul de viteze de transfer. Ca urmare, a folosi termenul „lărgime de bandă” pentru a descrie numărul de biți ai magistralei ar fi un abuz și mai mare, pentru că legătura cu banda de frecvențe lipsește de tot.
0 0
mda... asa este!

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri

 

La fel am facut si eu,am folosit la un moment dat diverse site-uri care ofereau serviciul asta.  
 
Vitezele raportate vor depinde, dupa parerea mea, de parametrii de conectare pe care ti-i ofera providerul tau, de viteza pe extern, de conexiunile pe care le are ISP-ul tau cu alti provideri din RO, etc.
 
De pagina asta banuiesc ca stiai, dar o las si aici, in caz ca nu:
 
 
Senior (8.1k puncte)
...