Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
311 vizualizari
Toţi am experimentat asta: dacă mâncăm o bucată de ciocolată, apoi bem o ceaşcă de ceai (care, fără ciocolată, ne-ar părea, să zicem, un pic acrişor şi destul de dulce), ceaiul ne va părea mult mai acrişor şi mult mai puţin dulce.

Ce se întâmplă la nivelul limbii de se modifică atât de mult percepţia?
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman
0 0
"Ce se întâmplă la nivelul limbii de se modifică atât de mult percepţia?" perceptia noastra se contureaza in minte nu la nivelul organelor de simt.
Noi nu vedem cu ochii ci cu creierul...
Diferenta se observa datorita naturii subiective a experientei senzoriale.

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Nu se intampla nimic la nivelul limbii. Totul se intampla la nivelul creierului. Papilele gustative sunt de fapt niste detectori chimici care sunt activati de anumite constante, iar in momentul activarii (intrarii in contact cu substanta) trimit un semnal nervos catre creier. Creierul preia mesajele de la limba si nas si construieste senzatia pe care noi o numim gust. In cazul prezentat de tine, creierul a fost bombardat cu mesaje din partea papilelor gustative care spuneau ca detecteza un zahar. Dupa un timp, daca stimulul persista, creierul nu-l mai percepe ca fiind important. Din aceeasi cauza nu simtim hainele pe noi la scurt timp dupa ce le-am imbracat.
Novice (289 puncte)
...