Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
2.2k vizualizari
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Corpul uman

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri

Cred că mai poţi gândi un timp foarte scurt, în situaţia în care ţi se taie capul fulgerător. Altfel, deprivat de oxigen, nu vei mai putea folosi creierul.

Nu văd cum să mai simţi corpul după ce acesta este detaşat de cap.

Senior (11.9k puncte)
0 0
Pai si atunci cum iti explici miscarile, zbaterile corpului gainii dupa ce ii este taiat capul?
0 plusuri 0 minusuri
De gândit nu știu dacă mai gândești, fizicienii sau fiziologii de pe aici poate să știe.

De mișcat, te miști, sau cel puțin găina se mișcă (oameni ghilotinați n-am văzut încă) pentru că are măduva spinării care mai funcționează. Măduva spinării are celule nervoase ca și creierul din cap (e un fel de creier din corp) și e capabilă să trimită impulsuri motorii ca urmare a unor stimuli (frică, durere, atingere) în așa fel încât să se miște tot corpul ei, chiar dacă nu mai are cap.

Și omul se poate mișca fără contribuția creierului mare (scoarța cerebrală) : de exemplu atunci când îți pierzi echilibrul, creierul mic (cerebelul) te repune în poziție verticală, sau atunci când te lovește medicul cu ciocănelul în tendonul rotulei, reacția de extensie a gambei vine de la măduvă, fără să ajungă la creier niciun impuls.

P:S. Dacă îmi aduc eu bine aminte, când am văzut o găină decapitată, capul încă mai clipea din ochi așa că eu cred că mai simțea ceva creierul și poate chiar funcționa destul de bine.
Junior (994 puncte)
1 plus 0 minusuri
Da. Posibil.

Cel mai concludent experiment facut pe tema asta a fost in 1905, de un doctor francez, Beaurieux, pe un condamnat intitulat Henri Languille. De asemnea, mai sunt si povesti, cum e cea cu Laplace, care i-ar fi spus prietenului sau inainte sa fie ghilotinat ca vrea sa-si foloseasca si ultimele clipe din viata in folosul stiintei si ca va clipi la interval de o secunda. Prietenul lui cica ar fi numarat 15 clipiri. E si o alta poveste cum ca Lavoiser i-ar fi spus lui Laplace sa numere de cate ori clipeste, inainte sa fie executat. In orice caz, capul ramane constient, dar pentru o durata scurta de timp, creierul nealimentat se opreste repede. In ceea ce priveste a doua problema, sunt slabe sansele. In caz ca s-ar intampla, s-ar datora unui fenomen asemanator cu asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Phantom_limb

Ah... si referitor la discuitile de mai jos, gainile sunt un pic mai smechere ca oamenii. Nu le afecteaza asa tare o simpla decapitaer. http://en.wikipedia.org/wiki/Mike_the_Headless_Chicken
Novice (339 puncte)
...