Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
843 vizualizari
Hitler a omorat oameni, milioane. Este un lucru bun pentru generatia noastra moartea lor?
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Istorie
0 0
Totul tine de perspectiva dar in ansamblu este un eveniment negativ datorita suferintei provocate.
Dar poti fi sigur ca exista si profitori in orice situatie, iar unii chiar s-au imbogatit din razboaie...

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri

E un lucru bun. La fel de bun ca eventuala moarte a generaţiei voastre pentru generaţiile viitoare.

Am glumit... Îmi scapă ceva la întrebare... Cum putem cântări astfel lucrurile? De ce ne-am pune problema beneficiilor noatre pornind de la uciderea a milioane de oameni? Binele este un concept relativ - ce e bine pt mine poate fi rău pentru tine. Dar, în cazul nostru, nu văd cum putem trage în mod raţional o concluzie cum ar fi bine pentru cineva că Hitler şi-a pus în practică nişte gânduri inumane (Dar Hitler nu e singur în povestea asta: de la ruşi (Stalin) la americani (atacul nuclear asupra Japoniei) lumea şi istoria e "pigmentată" cu acte de genocid. Doar că unele sunt mai mediatizate decât altele...).

Aşteptănd o explicaţie din partea ta la această întrebare, îţi dau un vot pozitiv, ca act de frondă faţă de cei care te-au votat negativ, fără să scrie nimic.

Senior (11.9k puncte)
0 0
Cu aceasta intrebare am vrut capat raspunsuri care sa denigreze zicala. Sunt sigur ca a fost un rau absolut ce s-a intamplat insa, in urma unor discutii obiective aprofundate cu diferite persoane s-a concluzionat un singur bine: ,, s-a decimat populatia globului si deci s-a mai intarziat cativa ani consumul resurselor intrucat am ramas mai putini; ca daca nu ar fi fost omorati atatia oameni atunci acum populatia globului ar fi nu de 7 miliarde, poate de 10. Deci, din holocaust s-a concluzionat acest bine(Deci zicala "Orice rau spre bine"capata o urma de adevar, din pacate).
3 plusuri 0 minusuri
Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial s-au revizuit mai multe conventii privitoare la legile razboiului ( pe langa alte lucruri, s-a stabilit ca este interzis ca o armata sa ucida populatia civila, obiective culturale, etc., lucruri care inainte de izbucnirea razboiului acestea nu erau foarte bine definite), de asemenea au luat fiinta aliante care si-au definit scopul, si anume acela de a preveni un dezastru asemanator cu cel provocat de nazisti ( vezi ONU care are 193 tari membre, organizatie denumita si jandarmul global; vezi interventiile din Congo, Haiti, Somalia, Djibuti, Libia, Irak, Afganistan, in general in tarile din lumea a 3-a ale caror populatii, pe langa cultura primitiva pe care o au, prezinta o slabiciune in fata unor abuzuri din partea anumitor grupuri de interese). Cu aceasta ocazie a luat fiinta o noua ramura a dreptului international ( care de altfel nu i s-a acordat o mare importanta pana atunci, acesta reglementa relatiile dintre tari in termeni generali), si anume dreptul international umanitar.

Daca tu consideri ca acestea au fost lucruri bune ce au derivat din atrocitatile ce s-au petrecut in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial ( nu numai din timpul Holocaustului) le poti considera ca atare, dar din punctul meu de vedere acestea puteau fi rezolvate si fara a porni un razboi.
Junior (1.2k puncte)
1 plus 0 minusuri
„Orice rău spre bine” e o zicătoare, nu un adevăr absolut. Uneori ceva rău are și consecințe bune, iar alteori nu.

Apoi binele și răul sînt în mare măsură noțiuni relative. Bănuiesc că unii arabi se bucură că evreii au avut multe de pătimit, ba chiar le pare rău că evreii n-au fost nimiciți de tot.

În plus faptul că un rău poate avea și consecințe bune nu înseamnă că trebuie să facem acel rău ca să obținem consecințele bune. De exemplu, cam toate războaiele au efectul de a duce la înaintarea rapidă a tehnologiei, pentru că dintr-o dată apare o concentrare de fonduri, de personal și de motivație spre rezolvarea unor probleme tehnice stringente (un mare număr de invenții importante s-au făcut ca parte a efortului de război). Dar asta nu înseamnă că trebuie să pornim războaie în scopul de a avansa tehnologia. Există alte căi pentru progresul tehnologic care, chiar dacă durează mai mult, sînt mai sănătoase.
Expert (12.9k puncte)
0 0
oare  sa ne punem intrebarea justa  -- cu ce -s vinovatii romanii pentru holocaust?
  cati evrei din transilvania au fost dusi cu trenul
  cati evrei au fost salvati de un roman
 cu acte false
 cati oameni au fost ucisi la   IP

TRAZNEA
  de unguri  si pev ei nu-i incrimineaza nimeni  doar pe romani
   acel roman care a salvat e acad   berindei
 da
sa  facut muzeul holocaustului
 dar nici un ungur nu este incrminat
  nu fac ura
de natiune
dar romanii sa nu mai fie pusi la istorie ca  ucigasi
 de evrei
 teoria lui MALTHUS  a fost pus in practica de politica lui HITLER SI STALINei ar trebui incrminati pentru   holocaust
0 0
am uitat ceva
 MOISEI
0 0
Comentariul dumneavoastră nu are nici o legătură cu răspunsul meu.
...