Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
512 vizualizari
Novice (155 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
La ce va referiti prin "unde se utilizeaza"? Domeniul medical (neurologie/neurochirurgie/psihiatrie etc.), tara (SUA, Elvetia, Japonia, Romania) sau structura anatomica si fiziologica la nivelul careia se intervine terapeutic (nivel neuronal - sinaptic, cortex cerebral)?
0 0
Ma refer la tara.

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Ca și în cazul întrebării legate de speranța de viață, tratamentul este ales în funcție de o mulțime de factori astfel încât răspunsul la întrebarea dumneavoastră o să fie destul de vag.
 
Tratamentul medicamentos cel mai utilizat în prezent este bazat pe L-dopa care rămâne cel mai eficace tratament. Urmează apoi agonistii dopaminergici (Bromocriptina, Ropinirole, Piribedil, Pramipexole) și inhibitorii degradării dopaminei sau amantadina. Cele mai noi medicamente includ inhibitorii de monoaminooxidaza B (Segeline și Rasagiline).
 
În privința tratamentului chirurgical cele mai noi intervenții chirurgicale constau în 
 
1)Talamotomia stereotaxica a nucleului ventro-lateral contralateral tremorului - intervenție indicată mai ales în forma cu tremor unilateral a pacientului tânăr.
 
2)Grefa de țesut embrionar (produsă în urma întreruperii voluntare de sarcină, obținută din creasta neurală) sau medulo-suprarenalian - intervenția este interzisă în Europa (pentru moment - din ceea ce știu eu) din cauza eticii; este în curs de evaluarea în SUA
 
3)Stimularea cerebrală profundă este o tehnică destul de veche, dar încă folosită în cazul formelor rebele având deci o indicație rară. Se practică în Franța (unde a fost inventată, Germania, Elveția, Italia etc.)
 
Ultimele tendințe sunt în ceea ce privește tratamentul genetic. În prezent au fost făcute unele încercări cu gena AAV2-GAD, dar rezultatele nu au fost pe măsura așteptărilor având în vedere costurile ridicate. Bineînțeles, acestea sunt realizate in SUA.
Experimentat (2.4k puncte)
0 0
Multumesc mult. Am constatat ca beneficiez de medicamente de ultima generatie si că o interventie chirurgicala nu poate fi luata in calcul....deocamdata....
...