Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 4 minusuri
2.7k vizualizari
Asta explica de ce suntem asa de retardati. Ne distrugem singuri.
Novice (108 puncte) in categoria Religie
0 0
DACA? au mai fost si altii...

4 Raspunsuri

4 plusuri 1 minus

Adică ce anume explică faptul că am fi retardaţi? Şi cine-s retardaţii de care vorbeşti? Pentru că nu suntem toţi retardaţi, te asigur.

Nu am înţeles clar ce vrei să întrebi, aşa că o să ghicesc... Teoria ta este că din pricina unui presupus incest (copiii celor doi strămoşi comuni, Adam şi Eva) noi, oamenii, am fi retardaţi. Am ghicit? Dar pe ce te bazezi? Tu crezi că cei doi din biblie chiar au existat şi din ei se trage omul?

 

Senior (11.9k puncte)
3 plusuri 3 minusuri
In opinia mea Adam si Eva sunt exemple metaforice.

Probabil "autorul" "povestii" se refera la celule parte barbateasca si parte femeiasca sau chiar la cromozomi XX si XY. Din pacate inaintasii nostri nu ar fii inteles exact ideea de cromozomi, asa ca "autorul" a dat un exemplu pe intelesul lor.

Poate ca "celulele" Adam si Eva au fost puse in mediu steril intr-un container (Rai) si totusi au fost contaminate si au ajuns sa se inmulteasca precum virusii acaparand Pamantul.

E doar o poveste :D
Experimentat (3.6k puncte)
3 0
Deci credeți că e posibil ca „autorul” să fi știut de cromozomi, dar că a preferat să spună povestea pe înțelesul oamenilor?
0 2
ktn91land, ai o imaginatie bogata :) Raspunsul tau chiar e f bun de explicat copiilor care intreaba de adam si eva.   E mult mai logic decat ce zice biblila.

Eu din intrebare am inteles ca ori este un troll care a stat prea mult pe 9gag, ori e dus cu pluta.
0 1
mai degraba da, asa cred.
dk analizam un pic povestea lui Cain, se scrie acolo ceva de genul : si Doamne, cine o sa-mi vada semnul v-a dori sa ma omoare... etc. deci cine erau ceilalti?
pe la facerea omului se spune k "...l-a facut pe om." apoi se reia" barbat si femeie i-a facut pe ei" iad dupa un timp se "explica":
- pe primul barbat l-a numit Adam. fiind primul, logic ar fi sa credem ca au mai urmat si altii
- pe prima femeie a numit-o Eva si a facut-o din coasta lui Adam. si e curios, (aceasta, lasand la o parte definitia femelei) acest proces. iata cum percep eu: l-a adormit pe Adam ~> anestezie generala; l-a desfacut (opratie chirurgicala) iar din coasta sa (prelevare de material biologic) a facut femeia ~> descrierea modalitatii de obtinere a primei clone
- ori povestea lui Noe. mie tare-mi suna a banca de gene. altfel nu-mi pot explica, cum a convins de ex balena.
- si mai sunt. ma gandesc doar la hibrizii interspecifici dintre fiicele oamenlor cu ingerii...
1 0
balena nu era nevoie.. se simtea ca la ea acasa :))
0 plusuri 0 minusuri

Daca citim bine , si "vedem" bine in Biblie scrie ca Adam si Eva a avut mai multi fii si fiice.

Deoarece a trecut o perioada destul de lunga de timp ,nespecificata,  pana sa fie  alungat Cain ( interesant ca nu se spune daca a fugit singur, doar ca a avut relatii cu sotia lui si la nascut pe Enoh.), se pare ca existau deja si alti frati si surori si e posibil sa se fi casatorit cu una din surorile lui, sau de ce nu o nepoata! smiley

Experimentat (1.5k puncte)
0 plusuri 1 minus

In Biblie spune in Geneza, ca fiii si fiicele lui Adam si ai Evei si-au gasit soti si sotii pe Pamant. Acum nu stiu daca ei sa fi fost chiar primii oameni.

16. Şi s-a dus Cain de la faţa lui Dumnezeu şi a locuit în ţinutul Nod, la răsărit de Eden.
17.

După aceea a cunoscut Cain pe femeia sa şi ea, zămislind, a născut pe Enoh. Apoi a zidit Cain o cetate şi a numit-o, după numele fiului său, Enoh.

Din asta intelegem ca el nu a facut sex cu vreo sora de-a lui, avand in vedere ca era fugar si insemnat de Dumnezeu ci cu o femeie, de undeva, la rasarit de Eden.

http://www.bibliaortodoxa.ro/carte.php?id=25&cap=4

 

Novice (280 puncte)
0 0
Roua, dar de ce ai sarit la capitolul 4 si faci uitat capitolul 1 - care descrie cum a fost creat Universul (in viziunea limitata a anticilor) si care include pe Adam si Eva, care se vor in mod limpede primii oameni de pe Pamant ?

N-ai cum evita incestul ulterior - pur si simplu pentru ca autorului acestei povesti naive i-a scapat acest lucru - probabil din ignoranta - in fond el dorea sa sublinieze rolul creator al zeului preferat, nu si-a batut capul cu urmarile logice ale povestii, si mai mult ca sigur ca nu cunoastea faptul ca variabilitatea genetica este obligatorie pentru supravietuirea unei specii.

Pur si simplu este o alta gafa stiintifica de care este plin atat Vechiul Testament (mai ales, din cauza vechimii) cat si cel Nou - reflectand nivelul cunostintelor antichitatii !
0 0
De acord cu tine. Am sarit la capitolul 4 pentru ca despre asta era intrebarea :)
...