Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
624 vizualizari
Până în prezent, industria muzicală ne-a binecuvântat cu milioane, dacă nu miliare de piese. Dar pentru cât timp ne vom bucura de altele noi? La urma urmei, notele muzicale sunt relativ puţine, nu? :)
Experimentat (3.5k puncte) in categoria Informatii utile
0 1
Lasa industria si bucura-te de simfonia universului caci aceasta este fara de sfarsit :)

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Muzica nu inseamna doar combinatiile notelor muzicale: DO, RE, MI, FA, SOL, LA, SI, DO.

Acestea se repeta pe mai multe octave. Apoi acestea pot fi de diferite durate: optimi, patrimi, etc. Exista si niste sunete intre notele clasice, de exemplu Mi bemol, RE diez, etc

O nota muzicala poate fi cantata in diverse moduri: acut, jos, inalt, gros, etc.

Notele sunt scrise pe portativ in diverse chei, cea mai cunoscuta fiind DO major. Intre note pot exista pauze de diversi timpi. Notele pot fi cantate cu vocea dar si cu instrumente muzicale, de la cele clasice: pian, vioara, etc pana la cele moderne: chitara electronica, sintetizatoare, etc.

Daca notele sunt cantate cu vocea, exista diverse stiluri de voci: sopran, bas, tenor, etc

Muzica inseamna si text, iar in unele stiluri de muzica textul este extrem de important, in RAP de exemplu. In RAP important este si ritmul.

Ce am amintit mai sus sunt doar cateva elemente ale muzicii. Calculeaza un X factorial doar din ce am enumerat aici si iti vei face o idee.
Experimentat (3.6k puncte)
4 0
Matematic vorbind ați demonstrat că numărul posibil de combinații de sunete este extrem de mare. Întrebarea însă se referea numai la combinațiile pe care le putem numi muzică. Diferența este imensă, pentru că majoritatea covîrșitoare a combinațiilor de sunete nu sînt muzică, adică nu sînt recunoscute de ascultători ca fiind o formă de artă, ca avînd valoare estetică, ci sînt simple secvențe de sunete. Puneți o maimuță în fața pianului, eventual simulați pe calculator o maimuță care cîntă la pian în mod total aleator, și veți constata că practic nimic din ce cîntă ea nu aduce a muzică.

Am ales exemplul cu maimuța de la o idee similară, și anume că o maimuță care bate la întîmplare la o mașină de scris, lăsată să facă asta la infinit, va produce în cele din urmă opera completă a lui Shakespeare:
http://en.wikipedia.org/wiki/Infinite_monkey_theorem

Întrebarea lui Claudius93 este, în esență, cîte secvențe de sunete pot fi considerate melodii. Aspectul matematic al întrebării e neinteresant. Interesant este cum am putea stabili un criteriu care ar distinge între o melodie și o non-melodie. Întrebarea e una de psihologie și estetică, și cu totul secundar de matematică.

Apropo de maimuța pianistă, într-o altă formă eu fac deja experimentul ăsta, de cîțiva ani încoace. Mi-am construit un „wind chime”, adică o serie de tuburi de metal suspendate pe care le lovește un ciocănel acționat de vînt. L-am pus la balcon și de cîte ori bate vîntul se aud sunete. Cîteodată, dar extrem de rar, sunetele formează un început de melodie (am ajustat tuburile încît să producă note muzicale corecte). În majoritatea timpului totuși nu sînt decît sunete întîmplătoare, pe care deja nu le mai aud, tot așa cum nu mai auzi ticăitul ceasului din cameră. Tresar doar cînd apare o mică melodie.
2 plusuri 0 minusuri

Banuiesc ca de aici te-ai luat. Ai niste raspunsuri destul de bune in clipul asta.

Junior (533 puncte)
...