Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
39.4k vizualizari
Novice (236 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri

Cred că este un singur beneficiu al ţinutului picioarelor în apă fierbite cu sare: efectul Placebo.

Altfel, de ce te-ar face bine apa fierbinte şi sarea? E din seria de remedii strămoşeşti care nu funcţionează. Cauza unei răceli / griple este microbul. Sarea din apă nu-i va ucide şi nu-i va moleşi pe micii nemernici ce ne-au colonizat. Şi nici apa fierbinte.

Pe de altă parte, un astfel de tratament oferit picioarelor tale nu poate duce decât la un "thank you" nespus din partea lor. Nu putem nega o îmbunătăţire a stării de spirit după o astfel de baie...

Senior (11.9k puncte)
0 0
De functionat, functioneaza cu siguranta. Testata pe mine. Din pacate nu sunt in domeniu pentru ca parerea mea sa aiba greutatea unui specialist.
Poate apa fierbinte te face sa transpiri si sa elimini toxine si asta ajuta.
Poate diferenta de temperatura prin care trece sangele de la nivelul picioarelor unde apa e fierbinte si nivelul capului unde e mai racoare are vreun efect.
Poate functioneaza doar la unii si in functie de ce tip de raceala au.
Eu am testat si la mine functioneaza si nu e placebo.
Dintre leacurile "babesti" pe care le-am mai testat si ajuta la raceala amintesc aici sosetele imbibate in otet.
0 0
Quark, poate ai si tu dreptate, insa, din cate stiu eu, virusurile actioneaza doar in momentul in care mediul le este prielnic, adica atunci cand organismul, se adapteaza la variatiile mari de temperatura din exterior, prin cresterea sau scaderea temperaturii proprii si oferind astfel conditii prielnice de dezvoltare a acelor ”nemernici mici”despre care vorbesti tu. Asadar, cum putem sti daca nu cumva cresterea brusca a temperaturii la nivelul picioarelor (prin introducerea lor in apa fierbinte) nu provoaca alte reactii in interiorul organismului, acesta fiind oarecum ”ajutat” sa stopeze sau sa incetineasca evolutia bolii?
0 0
Chestiunea asta cu "toxinele", în contextul nostru, nu există. Care toxine? Cum îţi imaginezi tu: viruşii aruncă nişte toxine în sânge, iar transpiratul le scoate afară? Nu am auzit de aşa ceva în vreo carte despre corpul omenesc.

Daniel, eu nu ştiu sigur dacă nu ajută cumva apa aia fierbinte, dar nu cred. Dacă apa caldă ar ucide viruşii, atunci SIDA ar fi avut un inamic de temut în ea. Şi nu doar SIDA. Doar unii viruşi să fie mai timoraţi în faţa apei calde?

De vreme ce nu există niciun indiciu ştiinţific, prefer să cred că apa caldă cu sare e doar un mijloc ingenios de a ne ridica moralul...
0 0
Vreau sa spun inainte de toate ca SIDA nu este un virus.Apoi,sunt de acord cu efectul Placebo,dar ma gandesc si la urmatorul lucru:intr-o viroza (legat de intrebarea initiala) ca si in alte invazii,organismul lupta cu nepoftitii prin intermediul globulelor albe,leucocitele (sunt de mai multe tipuri,poti sa te documentezi).Acestea sunt transportate de catre sange (fiind elemente figurate ale sangelui) la locul infectiei,etc,pentru a lupta cu microbii.o viroza poate produce tulburari de temperatura-frisoane de ex.In membrele inferioare ,ca in intregul corp,se gasesc vase de sange.Astfel,ele fiind incalzite,favorizeaza circulatia iar sistemul circulator functioneaza mai bine.
Ceea ce am scris este doar ceea ce m-am gandit,sper sa fie buna logica mea,oricum,nu stiu ce sa zic de sare,dar eu cand racesc fac multe dusuri fierbinti.
La revedere
0 plusuri 0 minusuri
Nu sînt medic si nu pot să afirm nimic, dar citisem undeva că nu se recomandă combaterea febrei decît dacă temperatura atinge cote alarmante (39 -40 *), deoarece creșterea temperaturii este o reacție a organizmului care îl ajută să lupte cu boala. Deaceia apa ferbinte ar putea avea un oarecare efect benefic.
Novice (182 puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Atunci cand sangele este incalzit, el circula cu o viteza mai mare iar activitatea leucocitelor este sporita, prin cresterea activitatii enzimelor. Asadar, vindecarea unei simple viroze  ce determina raceala, poate fi usor stimulata prin acest mecanism. Asa cum cred ca stii deja, la nivelul gambelor se" depoziteaza" sangele pe care nu-l folosim in repaus (dar este permanent inlocuit). Nu stiu daca sarea poate face ceva extraordinar, dar baile calde, atunci cand suntem raciti, ne ajuta chiar mult, fiind recomandate.

Al doilea avantaj impotriva virusurilor este ca acestea se replica mai incet daca temperatura este crescuta. Din acest motiv, organismul face febra. Pentru a nu se ajunge aici, ajutam organismul, preincalzind sangele pentru el.

In alta ordine de idei, stimulam si metabolismul, prin cresterea temperaturii, pentru a ne reface mai rapid, dupa o raceala. A se vedea revigorarea simtita dupa dus:D
Novice (280 puncte)
0 0
Foarte interesant raspunsul! Multumesc!
0 0
tuica fiarta ee un alt bun remediu stramosesc :D
...