Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
468 vizualizari
Aparent, nu exista loc mai rau in Europa decat Grecia. Asa este? Cat au salariile? Dar pensiile? Ce somaj? E mai rau decat in Romania?
Senior (11.9k puncte) in categoria Economie - Afaceri

2 Raspunsuri

1 plus 2 minusuri
Vom ști și noi românii, nu peste mult timp. Mai bine zis, vom simțiiiii!                             Sau poate că simțim acum, numai că sîntem inconștienți.
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 0 minusuri
Ideea nu e că au salarii/pensii mici, probabil le au destul re ridicate. Problema e că ei plătesc aceste salarii/pensii din banii împrumutaţi de la UE. Deci ei, ca ţară, sunt pe minus cu veniturile. Degeaba câştigă mult din turism, au un PIB ridicat, dacă se cheltuie în fiecare an mai mult decât se încasează. Ei, în esenţă, trăiesc de pe spatele ţărilor europene. Ca urmare, nu ştiu cât ar fi de inspirată o ieşire a Greciei din zona euro, deoarece nu o să mai aibă cine să le ţină frâiele, sau mai explicit, să le împrumute frâie. Pe scurt, nu vor mai avea nicio modalitate de a face rost de bani, ceea ce, în opinia mea, ar fi un scenariu apocaliptic pentru greci. Eu sunt tare curios ce se va întâmpla în următorii ani cu această ţară, în mod special mă interesează scenariul ieşirii Greciei din UE: Cum va mai supravieţui ca ţară? Îşi va achita vreodată toate datoriile? Ce măsuri se vor lua ca niciun alt stat să nu ajungă în postura Greciei?
Experimentat (3.5k puncte)
0 0
De fapt grecii simt si poate chiar stiu ce datorie enorma au popoarele europene catre ei ca si catre Italia de altfel mai ales cele germanice, asa ca....

Poate ca daca am fi mai buni in sustineri adevarate si romanilor li se datoreaza ceva pentru aurul si petrolul jefuit si pentru pavaza nu cine stie ce, dar totusi importanta pe care am tinut-o in fata  turcilor un secol doua caci daca eram si noi pasalac poate ca luau si Viena si atunci cine stie cum eram cu totii azi. ...
...