Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
551 vizualizari
Ideea a pornit de la filmele americane in care, indiferent de "Armagheddon-ul" prezentat, nu este de fapt un "sfarsit" total. Intotdeauna, la sfarsit, mai supavietuieste cineva.

Deci, prin "Sfarsitul lumii" intelegeti:

Sfarsitul acestei organizari a omenirii? SAU

Extinctia umanitatii cu supravietuirea unor forme de viata? SAU

Disparitia vietii in totalitate de pe Pamant?

Sau altceva?
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Daca te referi la "sfarsitul timpului" e vorba de sfarsitul lumii asa cum o stim noi, adica o schimbare.
Cand toti raspandesc panica si isterie cu "sfarsitul lumii" eu zic sa ne calmam caci nimic nu e distrus ci reciclat... iar cand vom intelege tainele universului ne vom constientiza singuri viitorul.
Bine zis cu filmele americane si ma intreb: cine profita de pe urma propagandei raspandite prin mass media? si cu ce scop se contureaza astfel de scenarii apocaliptice?

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Toate, inclusiv „sau altceva”. Cuvintele au sensul pe care îl dăm noi, vorbitorii. Iar în cazul de față expresia sfîrșitul lumii se folosește de către diferiți oameni în diferite contexte cu diferite sensuri. E sugestiv să vă uitați în dicționar ce multe sensuri distincte are cuvîntul lume.

La „sau altceva” se pot pune variante precum: distrugerea Pămîntului ca planetă, distrugerea Soarelui și a întregului Sistem Solar, distrugerea galaxiei noastre sau distrugerea întregului univers, printre altele. Apoi există variante intermediare și variante mixte.

Eu nu prea am ocazia să vorbesc despre sfîrșitul lumii, dar dacă aș avea cred că aș folosi expresii mai puțin vagi, de exemplu: sfîrșitul vieții de pe Pămînt, sfîrșitul omenirii, sfîrșitul universului etc.

Expert (12.9k puncte)
0 0
Priveste in ansamblu caci nimic nu se pierde, doar se transforma...
0 0
Cînd viața se transformă în non-viață, cînd informația se transformă în non-informație, cînd organizarea se transformă în dezorganizare, pot spune că s-a pierdut ceva, chiar dacă materia și energia s-au conservat.
0 0
Acel ceva se pierde doar din vedere...
0 0
Îmi pare rău, eu nu pot discuta în stilul dumneavoastră obscur. Mie îmi place să vorbesc clar și pe cît posibil să nu las interlocutorului sarcina de a ghici ce-am avut în minte. Consider că așa e sănătos, pentru că de calitatea comunicării depinde calitatea vieții noastre.

La obiect: cînd moare o vietate, în ce se transformă viața ei? Cînd ard o bacterie, în ce se transformă informația din ADN-ul ei? Cînd talibanii distrug monumente antice, în ce se transformă valoarea lor istorică?

Vă spun eu: în nimic. Pierderile sînt definitive și ireparabile. Cum adică să privesc în ansamblu? Unde? Sigur, poate din anumite perspective pierderile astea nu au nici o importanță. Dar asta nu înseamnă că nu există.
0 1
Obscuritatea de care vorbesti pentru ca o recunosti te caracterizeaza in gandire... caci numai tu o percepi asa :)
Simplu si la obiect: daca ne scapa noua din vedere nu inseamna ca nu exista. daca noi nu intelegem mecanismele ce ne guverneaza viata si existenta in univers nu inseamna ca nu se mai manifesta. daca nu percepem miscarea planetei datorita apartenentei noastre la sistemul de referinta nu inseamna ca sta pe loc!
Bine ca ai gasit tu raspunsurile vietii: caci din nimic vin toate si tot incolo se duc... numai pretinzand o viziune obiectiva asupra lumii pierzi din vedere subiectivitatea existentei.
Valoarea nu sta in obiecte ori bunuri materiale ci in mostenirea lasata in constiinta oamenilor caci aceea creeaza mai departe, asa cum nu haina il face pe om ci invers.
Primul lucru care ne tine in genunchi este renegarea ideii ca ar mai fi ceva mai mult de atat. pe cand evolutia noastra abia a inceput :)
Din nou, ideea este simpla, noi complicam situatia...
0 plusuri 0 minusuri
de cate ori au fost sfarsitul lumii

 cand a survolat cometa halley  se spunea ca se va ciocni cu pamantul

 nu sa intamplat dar au murit oamenii de frica

de cand e pamantul de cateva miliarde de ani nu sa intampmplat doar sas schimbat clima

 atat

aberatii de oameni dusi cu pluta
Junior (575 puncte)
0 0
Fiecare sfarsit reprezinta si un nou inceput, asa cum dupa iarna cand natura "moare" aceasta renaste in primavara, trecand doar printr-un proces de hibernare cum si noi ne ducem la "culcare"...
...