Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
379 vizualizari
Mă întrebam dacă diabetul e o boală veche de când lumea şi cresterea consumului de zahăr a facut doar să crească incidenţa sa la nivel global, ori vorbim de o boală a modernităţii?
Senior (8.1k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
2 0
Nu doar zaharul, ci si obezitatea (si te poti ingrasa si fara mult zahar) si lipsa de miscare duc la diabet.

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Salut,

    Se poate spune ca diabetul a afectat omul inca din antichitate.Scrierile civilizatiilor stravechi fac referire la simptomele acestei boli com ar fi;sete excesiva, pierdere in greutate, oboseala,  eliminarea unei cantitati mari de urina etc.

     Oamenii nu consumau inainte zahar, din fructe si miere organismul lua fructoza, zaharoza si glucoza.Dezvoltarea industriei zaharului (trestia de zahar,sfecla de zahar) a permis adaugarea zaharului  incepand cu anii 1700 in alimente,bauturi alcoolice si nealcoolice etc.

     Deci se poate vorbi despre o boala caracteristica societatii moderne, cind foarte multe alimente care contin zahar duc la o serie de boli cronice:diabet,obezitate,boli cardiovasculare etc.In domeniul sanatatii publice lupta impotriva consumului exagerat de zahar si produse zaharoase este urmatoarea problema.
Experimentat (1.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Diabetul este o boala veche de cand lumea si nu este legata de consumul de zahar. Strict legat de intrebarea ta: Daca vrei sa stii mai mult, reformuleaza intrebarea.
Novice (157 puncte)
1 plus 0 minusuri
stii k unele fosile poarta urmele acestei boli?
Novice (108 puncte)
...