Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 2 minusuri
1.5k vizualizari
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Diverse
0 0
Eu nu cred ca este normal sa generalizati, nimeni nu este perfect si daca am fi o societate perfecta,se mai poate evolua,nu este binevenita si putina dezordine?
0 0
Romanii erau nesimțiți și egoiști pentru că au cucerit o bună bucată din lume, și asta îi făcea îngîmfați. Dar ignoranți nu erau. Civilizația romană a fost una din cele mai avansate ale antichității.

Cu românii, în schimb, altfel stau lucrurile.

De ce oare sînt românii atît de leneși încît nu folosesc toate literele cu care se scrie limba lor? Alte popoare nu prea au lenea asta.

6 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri

Păi... nu sunt.

Poate tu ai avut ceva în minte când ai întrebat, dar nu ne-ai înnobilat spunându-ne ce. Prin urmare, răspunsul corect e cel de mai sus.

Senior (11.9k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Românii sunt la fel de ignoranţi, nesimţiţi sau egoişti ca orice alt popor. Fiecare pădure îşi are uscăturile ei. Că doar ignoranţa, nesimţirea, egoismul sunt promovate de către societate, asta e partea a doua.
Experimentat (3.5k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Nu as zice ca romanii sunt mai altfel decat alte popoare. Am gasit italienii mai parsivi decat romanii. Am gasit britanicii mai murdari la trup decat romanii dar si mai betivi. Am gasit francezii mai rasisti decat romanii. Am gasit ungurii mai violenti decat romanii. Asta ca sa mentionez doar o parte din popoarele ce le-am vizitat si unde am trait suficient ca sa vad destul. Cred a e relativ normal sa ne plangem de "mirosul personal" atata timp cat un "strain" nu mentioneaza  ceva de "mirosul" nostru.
Novice (157 puncte)
3 plusuri 0 minusuri
Am inteles intrebarea si-i dau dreptate.

Bineinteles ca padure fara uscaturi nu exista, dar sunt paduri cu mai multe uscaturi si paduri cu mai putine uscaturi.

De ce suntem noi asa? Cred a din lipsa de educatie. Nu vorbesc aici de varfuri. Ci de masa.

Fiecare popor are caracteristicile sale, pornite din cultura, educatie si resurse. Dupa cum se stie Japonia nu prea dispune de multe resurse naturale, din acest motiv japonezii au fost inavati de mici sa fie cumpatati. Tocmai pentru ca nu au resurse naturale  au trebuit sa-si puna mintea la contributie ca sa gaseasca o cale de supravietuire. In acest mod si-au dezvoltat cultura si civilizatia. Dupa cutremuril groaznic pe care l-au avut, japonezii stateau ordonati la coada pentru ca sa primeasca o sticla de apa. La noi cand se deschide un magazin, care promite preturi promotionale are loc binecunoscuta bataie pe tigai.

Asta este diferenta de civilizatie

Ca o consolare, pot spune ca mai sunt si alte natii gen ( nu nemti ori japonezi) mai dezolanti decat noi.
Novice (126 puncte)
1 plus 0 minusuri
dupa parerea mea noi suferim de lipsa  educatiei elementare si a autocontrolului ;pe scurt nu ne invata nimeni cum sa ne compotam civilizat si daca va uitati la alte tari aceasta  educatie este continua si in toate situatiile.si va dau un exemplu: in metrou la Chicago sunt afisate comportamentele interzise si esti anuntat sa vorbesti in asa fel incat sa nu deranjezi pe nimeni.eu am avut surpriza sa primesc o privire mustratoare la felul in care am vorbit si am tacut. recent am fost sa-mi fac buletin;sala de asteptare arhiplina.nici un afis legat de comportamentul celor care asteptau.un vacarm de nedescris.

eu cred ca trebuie sa inceapa si la noi educatia :la gradinita, la scoala,acasa -valabil pentru cei care au astfel de educatie si noi stim bine ca putini au-in institutiile publice, la locul de munca. si asa vom iesi din salbaticie.
Novice (114 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
O scurta privire in istoria noastra ne arata de fapt cine sintem noi, si degeaba incercam sa ne ascundem dupa deget si degeaba incercam sa dam vina pe altii, si degeaba incercam sa ne atribuim niste calitati care ne-ar place sa le avem. Ma abtin de la alte comentarii.
Novice (192 puncte)
...