Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
655 vizualizari
Intrebarea mea s-a nascut pentru ca am constatat de la o vreme ca seara, la orele care probabil sunt de varf in ce priveste traficul de net, viteza de descarcare pe care o ating cu programe gen utorrent este foarte mica. Banuiesc ca ISP-ul poate sa faca asta, adica sa limiteze doar viteza unui anumit serviciu (in acest caz file-sharing). Download-ul direct din site-uri (http) imi merge la fel de bine(repede) la orice ora.

Aveti idee cum face ISP-ul asa ceva? Imi pot da seama cu vreun program daca limitarea tine de ISP si nu e doar o problema care tine de computerele de la care descarc fisiere (desi coincidenta ar fi prea mare, treaba intamplandu-se zilnic cam la aceleasi ore)?
Senior (8.1k puncte) in categoria Internet

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
M-am mai documentat între timp. Am dat peste un serviciu web numit "glasnost", unde sunt puse la dispoziţia utilizatorilor aplicaţii online de verificare a posibilelor limitări de viteză de către ISP în ceea ce priveşte traficul de diferite categorii (protocoale).

Eu am încercat un test pe parte de protocol de file-sharing bit torrent, dar nu am primit un răspuns clar la finele testului. Oricum, e un început.

http://broadband.mpi-sws.org/transparency/bttest.php

Am mai dat şi peste Vuze (Azureus), un alt client de torenţi, ceva mai sofisticat dpdv al setărilor decât utorrent, care permite o criptare la nivel de protocol de transport, prin care se ascunde, din câte am înţeles, protocolul de aplicaţie folosit, scpând astfel de limitările de viteză impuse ptr. traficul de file-sharing.

http://wiki.vuze.com/w/Avoid_traffic_shaping
Senior (8.1k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Nu cred ca ai sa poti face asta fara sa faci ceva comparatii statistice. In general ISP iti va limita largimea de banda de internet, restul va face sistemul tau de operare.
Novice (157 puncte)
...