Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
544 vizualizari
Din cate stiu, vapoarele de cursa lunga merg uneori chiar saptamani fara a face vreo escala. Daca o persoana moare, ce se intampla cu corpul acelei persoane? Au morga? Camera frigorifica? Sau il arunca in valuri ca odinioara?

Stie cineva procedura in acest caz?
Experimentat (3.6k puncte) in categoria Diverse
0 0
intrebarea parea ok pana sa bubuie a prostie. Cum sa te gandesti ca il arunca in valuri ? Avand in vedere tehnologia de azi, chiar daca nu am stii raspunsul l-am putea intui, avand in vedere ca se paote comunica oriunde in lume, exista elicoptere, barci de viteza, etc.  Nici acum 100 de ani nu cred ca se aruncau oamenii peste bord. Dar in fine, fiecare cat il duce mintea !
0 0
Oh, multumesc! Eu recunosc ca sunt prost si ca nu ma duce mintea. Multumesc ca mi-ai reamintit caci aproape uitasem. Stiu ca o parte dintre oameni sunt agresivi in adresare, mai ales romanii.
Si cand ma gandeam ca vreau sa intreb daca moare o persoana la bordul SSI corpul ii e aruncat in spatiu ... Oh, sunt asa prost :( !!!
0 0
pai cand am citit intrebarea m-am gandit si la varianta cu SSI. Raspunsul si acolo ar fi la fel de logic ca nu va fi aruncat in spatiu sub nicio forma. In primul rand orice gunoi si de marimea unui rulment, poate face mari distrugeri daca intalneste un satelit artificial sau statia spatiala. Poate ca se aruncau inainte sa cunoasca consecintele, dar in ziua de azi nu se mai arunca nimic, chiar se pune problema colectarii lor, care sunt in numar de cateva mii de gunoaie spatiale.
0 0
Daca tot suntem pe un forum mai elevat, nu ar fi mai bine sa folosim cuvinte mai putin ofensatoare, chiar daca avem dreptate, cred ca acest aspect ar aduce valoare in forum!

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri

Vasele de croaziera au o mini morga, cu 6 - 10 locuri. Corpul defunctului este debarcat in primul port in care autoritatile accepta atat debarcarea, cat si emiterea unui certificat de deces. Desigur, trebuie sa existe si o persoana desemnata (eventual ruda) care sa ridice cadavrul. Daca intr-un port nu este acceptat acest lucru, se continua croaziera "la rece" pana la primul port care accepta.

Nu stiu cum te-ai putut gandi la aruncatul in valuri no

Junior (558 puncte)
3 plusuri 0 minusuri
O intrebare ciudata la care nu m-am gandit desi lucrez in domeniu de 10 ani.

La navele comerciale cu exceptia pasagerelor, in mod sigur nu exista morga dar au camere frigorifice. In principiu orice urgenta medicala se raporteaza imediat la cel mai apropiat 'Maritime Rescue and Coordination Center' prin satelit daca esti in mijlocul oceanului si se urmeaza pas cu pas instructiunile acestora.

In caz de deces cel mai probabil corpul va fi prezervat in camera frigorifica pana la prima escala sau eventual pana cand nava ajunge in raza de actiune a elicopterelor.

In nici un caz nu se mai arunca corpul in mare pt ca orice deces de la bordul navelor este urmat de o ancheta pt a determina cauza.
Novice (213 puncte)
...