Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
449 vizualizari
Junior (575 puncte) in categoria Economie - Afaceri

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Salut Mihai.

       Este adevarat, dumpingul poate fi considerat periculos in mediul de afaceri deoarece poate pune pe "butuci"o afacere destul de bine dezvoltata.

        Dumpingul este o situatie reala in care firmele mari vin si le "inghit" pe cele mici, practicand preturi pe care firmele mici nu si le permit, pe o perioada suficienta incat sa duca la decapitalizarea micilor intreprinzatori, acestia din urma nu isi mai pot financiar sa continue afacerea ori renunta nemaifiind rentabila continuarea ei.

         Determinarea dumping-ului se face teoretic destul de simplu.Se merge pina la sursa de productie si se verifica costurile,daca se vinde la preturi sub costul de productie se vede si este dumping.
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
Cred că putem cu ideea un pic mai departe decât ce a prezentat Radu. O întreagă ramură a industriei poate fi falimentată dacă din afară îţi vin produse cu preţ de dumping.
Dacă, să zicem, ai 5 fabrici de chibrituri în România care vând cutia cu 10 lei, iar guvernul Ucrainei suportă o parte din costurile de producţie pentru fabricile lor, care îşi pot permite să vândă în România cu 5 lei, pe termen lung e posibil ca toate fabricile româneşti să dea faliment.
Astfel de practici - dumpingul - sunt condamnate, dar nu interzise, după câte am citit, la nivel internaţional.
...