Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 2 minusuri
544 vizualizari
Junior (575 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Salut Mihai

     Hipnoza poate fi o metoda independenta de terapie fiind utilizata in psihoterapie, medicina,sport... In ceea ce priveste utilizarea hipnozei in justitie, se recomanda a fi folosita cel mult ca factor ajutator,din cauza faptului ca nu poate face diferenta intre amintiri si imaginatie.Amintirile din hipnoza, fara a fi sustinute de alte fapte, sunt insuficiente pentru arestare si condamnare.

      Exista patru motive pentru care utilizarea hipnozei cu martorii sau victimele nu este luata in instanta.

         Persoana( ofiterul de politie sau psihologul)a fost incompetent si nu a aplicat procedurile corecte in ce priveste aplicatiile criminalistice ale hipnozei. Utilizarea hipnozei intr-un caz in care nu era adecvata  in functie de circumstante.Utilizarea evidenta de tehnici de chestionare inadecvate.Acuzarea nu a chemat un expert al apararii pentru a examina martorul.
Experimentat (1.6k puncte)
1 plus 0 minusuri
Ţi-am dat un vot pozitiv pentru această întrebare.  Dar asta pentru că m-ai făcut curios.

Cum te gândeşti tu că ar rezolva hipnoza cazul? Să-l hipnotizeze pe Cioacă? Şi dacă nu vrea? Şi dacă n u e hipnotizabil şi spune ce vrea? Cum faci diferenţă între o stare reală de transă şi una simulată?

Dar sunt curios să aflu punctul tău de vedere, pe care nu l-ai prezentat în continuarea întrebării tale. Deci: cum crezi tu că ar putea ajuta hipnoza?
Senior (11.9k puncte)
0 0
dragul meu  politia din franta foloseste de ani buni acest mod de aflare a crimelor fara obiectul crimei  adica --cadavrul--
si inrea majoritate au avut raspunsuri ce au dus la elucidarea
pbm
 ei au in dotarea lor oameni clarvazatori care au rezolvat cu succes
 cazurile in spetza
 iti multumesc pt votul tau
1 plus 0 minusuri
Hipnoza, asa cum o vezi tu, e doar un mit. Sub hipnoza nu vei spune nimic din ceea ce vrei sa ascunzi. Mai este problema ca mintea umana nu poate face distinctia intre realitate si ceea ce ai ales sa crezi. Hipnoza te va ajuta sa vezi lucruri din trecut, in cel mai mic detaliu chiar, dar nu iti va putea spune daca e real sau nu. E paradox, stiu insa e doar mintea umana...
Novice (157 puncte)
...