Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
326 vizualizari
Într-un compendiu de acum 20 de ani spunea că activitatea nervoasă intensă/solicitările intense emoționale ar consuma +10% din metabolismul bazal. Asta nu ar trebui să însemne prea mult. Totuși unii oameni sunt slabi chiar dacă mănâncă de ajuns de mult (desigur, mă număr printre ei), singura explicație fiind tensiunea nervoasă din diverse cauze. Deci, tensiunea nervoasă te poate ”consuma” sau nu. Aș dori păreri avizate pentru că zvonuri am auzit și eu și am deja o idee vagă despre cum merge ”motorul”, dacă se poate cu trimiteri la sursa informației.
Junior (994 puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
Nu exista raspuns la intrebarea ta la fel cum nu exista raspuns la intrebarea daca psihiatria este o stiinta sau nu. O tulburare mintala este asociata de multe ori cu o tulburare a activitatii glandei tiroide care poate determina un consum energetic mai mare sau mai mic. Activitatea nervoasa in sine nu poate consuma nimic peste normal. Faptul ca esti nervos nu inseamna decat ca amigdala (sediul emotiilor primare) este hiperexcitata. Ca sa traduc in limbaj nestiintific asta insemna ca te simti amenintat asa ca raspunzi in mod aparent irational fara sa fii constient de asta. Nu iti pot da referinte pentru ca nu am. Am invatat asta de-a lungul vietii deoarece am tulburare schizo-afectiva bipolara si fiind cercetator de profesie a trebuit sa caut explicatii ale comportamentului meu.
Novice (157 puncte)
0 0
Mulțumesc pentru răspuns. Ciudat mi se pare că eu nu mă îngraș deloc, chiar tind să slăbesc și am ajuns la 20 ani, deci nu se mai poate spune că sunt in perioada de creștere, cel puțin nu accelerată. Nelămurirea era dacă această disfuncție a tiroidei poate stimula metabolisnul atât de mult ca și activitatea musculară intensă?
Ciudat este că hipertiroidismul se poate manifesta cu exoftalmie de care eu nu sufăr și senzație de cald sau ceva de genul, iar eu sunt chiar friguros, ca un hipotiroidic.
Aștept în continuare păreri/răspunsuri.
...