Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
868 vizualizari
Sistemul circulator sanguin comunică cu cel limfatic ? Pe unde ? Cum ?

 

mersi.
Novice (276 puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

Uite cum am înțeles eu sistemul circulator:

La cel mai mic nivel structural (capilare) iese, la începutul capilarului (îi zice capăt arteriolar), din circulația sanguină, un volum de 16ml/minut ce intră în țesuturi. Acest volum trebuie să se întoarcă în ciculație și chiar o va face (la capătul venos al capilarului) ducându-se înapoi spre inimă, însă vor intra la loc în venă doar 15ml/minut. Restul de 1ml/minut va ieși mai încet și anume prin capilarele limfatice, ce au un capăt închis, bont (eu zic că le poți asemăna cu niște camioane ce stau să fie încărcate la rampa unui depozit, spre deosebire de capilarele sanguine, ca niște trenuri ce circulă permanent și nu așteaptă nimic). Ce intră în limfatice este limfa=sânge filtrat, care nu mai are hematii și se va duce tot înspre inimă, ca să nu iasă lipsă nimic.

Locul unde comunică cele două vase limfatice mari (căci toată limfa se varsă în două vase limfatice mari) cu două vene mari este undeva pe lângă gât, profund și anume Canalul toracic (pe partea stângă) se varsă în Vena brahio-cefalică stângă, iar Marea venă limfatică (pe partea dreaptă) se varsă în Vena brahio-cefalică dreaptă. Ambele aceste vene se vor vărsa în Vena cavă superioară. Aici se termină traseul limfei, ce se amestecă cu sângele și va intra în atriul drept.

Deci, toată limfa se va vărsa în vene, acolo sus și aproape de inimă, pe tot restul traseului sistemele limfatic și sanguin fiind separate.

Junior (994 puncte)
...