Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
845 vizualizari
Să zicem că urmează să fim trasportaţi pe o insulă pustie unde nu putem produce nimic pentru propria alimentaţie, dar ni se asigură în mod constant un număr limitat de alimente de cel ce ne claustrează.

Care ar fi cea mai scurtă listă de alimente de care avem nevoie pentru a putea trăi fără probleme de sănătate? De ce ar trebui să ţinem cont cânt alcătuim o atare listă?

Ştiu că unele regimuri alimentare cer renunţare la multe alimente cu care suntem obişnuiţi. Nu există riscul de a ne vătăma astfel?
Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate
0 0
fiecare persoana e diferita. Sunt care nu pot trai fara carne si sunt care nu pot suferi carnea. Fiecare ar alege un regim alimentar diferit. Chiar daca iti trebuie o alimentatie cat mai diversificata pt a primi toate proteinele necesare se poate trai si doar cuu alimente f putine.
Am vazut un documentar depsre o zona saraca din India unde mancau toata viata numai orez. De cand se nasteau pana mureau. Foarte rar mai mancau si cate un soricel daca reuseau sa gaseasca sau sa-l prinda. Si gandeste-te ca acei oameni chiar munceau foarte mult si in conditii foarte grele.
0 0
Orice scurtare a acestei liste de alimente înseamnă un compromis la sănătatea noastră. În principiu e nevoie de o alimentaţie care să ne asigure o nutriţie echilibrată, iar nutrienţii să fie de calitate bună. Pentru asta există să zicem nişte principii.

1. Hrana proaspătă şi crudă are uriaşul avantaj că nu alterează valorile nutritive ale hranei, iar asta înseamnă automat o cantitate mai mică de hrană, calorii mai puţine, nutrienţii de cea mai bună calitate. Şi aici de exemplu avem legme şi fructe (inclusiv cele de pădure), unele produse animale (peşte, icre, lapte şi produse lactate naturale, ouă, unele fructe de mare, unele insecte sau larve)
2. Alimente care să asigure echilibrul caloric între aportul hranei şi consumul corpului. Un aport masiv de calorii au produsele care conţin amidon (cartof, cereale), grăsimi (fructe şi seminţe, grăsime animală)
3. Alimente care să asigure cantitatea şi numărul cel mai mare de nutrienţi (micro şi macro). Aici se pot pomeni de acele "super-alimente" în genul soiei, spirulina, maca, goji, cacao, al seminţelor de in sau canepă.

Alege fiecare ce poate, ce îi place.
0 0
Se poate da un raspuns privind grupele de alimente si nu doar alimentele in sine?
0 0
Cred că e mai problematic să dai grupe de alimente, căci fiecare e unic și desigur, chiar și în familiile de specii, unele dintre specii sunt mai prețioase decât altele. Plus că unii oameni nu suportă, psihic sau fizic, anumite alimente sau grupe de alimente.
0 0
Comentariul lui Luke îmi pare un răspuns bun, cel puțin eu sunt de acord cu el, și cred că super-alimentele ar fi o soluție bună.
0 1
Polenul.      .   .   .

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...