Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
683 vizualizari
Care-i ideea de cei graşi se deformează? De ce abdomenul dă impresia că omul a înghiţit o minge de fotbal?

Ce se întâmplă de fapt? Împing intestinele în muşchii abdominali?
Senior (11.9k puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
Salut Quark

    La cei grasi abdomenul iese in evidenta din cauza depozitelor de grasime de sub piele(subcutanate) precum si cele depozitate pe organe(grasime viscerala).

    Stratul de grasime viscerala care nu poate fi vazut sau simtit, este asezat pe organele din abdomen si este responsabil pentru eliminarea unor hormoni si proteine care provoaca inflamatii si afecteaza arterele, ficatul,inima si pot declansa diabetul precum si alte afectiuni majore.Grasimea abdominala se depune intre organe( marind volumul abdomenului) si le incetineste activitatea.

     A avea o greutate normala dar prea multa grasime abdominala, inseamna un pericol mai mare decit a fi obez.Grasimea abdominala reprezinta un pericol pentru sanatate pe termen lung in primul rand si dupa aceea o problema fizica.
Experimentat (1.6k puncte)
0 0
Interesant. Deci e vorba de grăsime depusă, în fapt, de ambele părţi al muşchilor abdominali.
0 0
Aşa este, grăsimea viscerală este mult mai periculoasă pentru sănătate, George, n-ai pomenit de grăsimile ce se depun pe vasele de sânge (pe interior mai ales - colesterolul) şi care sunt practic responsabile de accidentele cardiace şi cerebrale.
Există aparate care fac măsurători (electrice) ale nivelelor acestor grăsimi, pe arcul superior prin mâini, dar şi pe arcul inferior prin picioare, nu sunt formidabil de precise, dar din câteva măsurători efectuate în momente diferite ale zilei se pot incropi informaţii relevante legate de ce se află la interior.
0 0
Da.Omul are nevoie de o cantitate de grasime abdominala pentru a mentine temperatura corpului, pentru protectia organelor interne,si pentru o rezerva de energie cind situatia o impune.Problemele apar nu doar din cauza excesului de grasime abdominala ci mai ales de tipul de grasime si locurile unde aceasta se depune.
       Exista doua tipuri de grasime dupa cum am scris, cea subcutanata(inestetica) si cea viscerala(mult mai periculoasa).
    Cercetarile au aratat ca obezitatea abdominala se asociaza cu niveluri ridicate ale trigliceridelor(o forma de grasime din sange), cu valori scazute de HDL(colesterol "bun") cu valori crescute de glicemie si cu hipertensiune arteriala.Riscul este si mai crescut cu un nivel ridicat de LDL(colesterol"rau") plus sedentarism,alcool, fumat ...
     Grasimea adunata in jurul organelor din cavitatea abdominala se comporta ca si cum ar fi un organ endocrin, care secreta substante nocive cu efect metabolic,vascular si inflamator. Asa se explica directa proportionalitate dintre masa de grasime de la nivelul abdomenului si riscul de adezvolta o boala cardiovasculara.
...