Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
882 vizualizari
De obicei, când folosim un ruter wireless ca să facem disponibilă conexiunea la Internet pentru mai multe calculatoare sau dispozitive în propria casă, adresa IP primită de la furnizorul de servicii se (auto)setează pe ruter, iar computerele primesc adrese IP private si sunt invizibile in mod direct pentru potentialii atacatori.

Intrebarea mea e daca atacurile indreptate spre adresa mea de IP se opresc la nivelul ruterului sau, totusi, calculatoarele din casa sunt vulnerabile?
Senior (8.1k puncte) in categoria Internet
0 0

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Vad ca esti foarte preocupat de securitatea ta pe internet, cu ce te ocupi tu de fapt pe internet ? :)))
0 0
Ce pot să răspund la o aşa întrebare? Citesc, citesc şi iar citesc...

Un răspuns concret la întrebarea mea nu ai?
0 0
Daca nu vrei sa acceseze nimeni informatii superimportante nu conectezi calculatorul la internet, desi nici asta nu e sigur. A fost un caz cand s-a furat formula sereta a unui medicament monitorizand modificari in campul electromagnetic emis de calculator la apasarea tastelor.
0 0
Multumesc pt. raspuns. Da, interesanta chestia cu emisiile electromagnetice. Si sunt de acord cu ideea ca doar scotand cablul de retea din laptop suntem siguri 100% :)
0 plusuri 0 minusuri
Un router wireless nu te protejeaza.

Cea mai sigura conexiune internet este cea prin cablu direct. Cea prin wireless, poate fi interceptata. Gandeste-te ca informatia circula prin aer si poate fi captata in totalitate .Routerele wireless mai noi folosesc criptari din ce in ce mai bune. Daca cele de acum cativa ani puteau fi sparte foarte usor, acum probabil ca e un pic mai greu (dar tot mai putin de 1 zi) .

Deci conexiunea wireles este cea mai nesigura conexiune !
Senior (6.9k puncte)
0 0
Multumesc de raspuns.

Referitor la ruterele wireless, da, am citit si eu ca protocoalele folosite pentru criptare nu sunt extraordinare, dar ma refeream la atacurile venite dinspre internet, nu la cele ale vecinilor din bloc :)

Eu ma gandeam la cat de multe din atacurile banale care se petrec prin internet se opresc in ruterul respectiv, protejandu-ne laptopul sau PC-ul de acasa. Daca se opresc, ca aici nu sunt convins ca e asa...
0 0
nu se opreste nimic. In cel mai bun caz iti ascunde locatia pe raza wirelessului. Adica daca furi net de la vecinu si comiti ilegalitati. Prima data politia va veni la el, apoi la tine.
Legat de siteurile puternic virusate, indiferent ca le accesezi prin cablu sau prin wireless virusi se vor transmite la fel de usor.
0 plusuri 0 minusuri
Routerul (wireless sau cablat) are rolul de nod de acces între o reţea locală (LAN-WLAN) şi furnizorul de net. Protejare se poate face, în sensul că se pot seta ce aplicaţii sau ce dispozitive să aibă acces dinspre provider spre LAN, însă există şi aplicaţii (interzise în general chiar de către provideri) care scanează porturile şi depistează unde există trafic. Fiind vorba de multe porturi (peste 65.000) sigur că e nevoie de timp pentru a se depista dacă există trafic şi ce fel de trafic de date se face pe porturi, iar dacă accesul este filtrat pe MAC-uri (identificatori unici de dispozitive) treaba se complică şi mai mult. NU ştiu cum, dar bănuiesc că se pot străpunge barierele, iar când asta se întâmplă în mod sigur se întâmplă şi o recomplicare a sistemelor de siguranţă.

Însă atacurile nu se opresc pe routerele clasice pt. acasă, ele nu au cum să acţioneze, nu se pot rula aplicaţii care să execute atacuri şi deci ele trebuie să fie făcute de calculatoarele aflate în reţeaua din spatele routerului (LAN-WAN). Există şi routere pe care rulează distribuţii Linux special proiectate şi deci (teoretic) acestea pot rula rutine de tip atac, însă pe Linux e mai greu cu controlul de la distanţă, e mai bine protejat el însuşi la acces neautorizat.
Experimentat (3.1k puncte)
...