Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 5 minusuri
1.3k vizualizari
Sa fie atit de tacuti din cauza ca universul este imens iar prin programul SETI transmisiile noastre nu au ajuns prea departe de Terra.Sau ne-au auzit si nu vor sa intre in contact cu noi din cauza naturii razboinice a omenirii?
Junior (435 puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
nu sunt tacuti ci noi suntem inevoluati incat nu vedem mai mult de ce ni se spune si am ajuns sa nu mai gandim pentru noi ci sa ne lasam pe mana altora, astfel istoria e foarte alterata si de putine ori se lasa cunoscut adevarul intrucat ar cauza o schimbare in lant a populatiei.
cat despre extraterestii au fost de mult aici si inca sunt conteaza perceptia pe care o ai asupra lumii si mai ales modul in care te astepti sa contacteze pe cineva(daca ar avea vre-un motiv sa se coboare la nivelul nostru)

9 Raspunsuri

3 plusuri 2 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Ei bine treaba e mult mult mai complicata decat credem noi muritorii de rand. Ma amuza faptul cum ai vad pe unii aparand niste principii care le-au fost transmise de societate (includ profesorii si parintii) despre cum sa perceapa lumea inconjuratoare si cum sa reactioneze la intrebari de genul. In principal  aceste principii au scopul de a pastra societatea intacta, pentru a se evita eventuale rebeliuni , distrugerea ordinii sociale etc. Gandeste-te cum ar reactiona lumea daca ar stii ca alienii pe care oamenii de stiinta ai cauta la mii de ani lumina se afla pe cea mai apropiata planeta de noi (fapt confirmat de marea majoritate a celor care au fost in spatiu) ,  de faptul ca NASA ( care tine de ministerul apararii, de armata , nefiind o societate publica dupa cum cred multi) a editat pozele de pe luna , de faptul ca s-au deranjat a face simularii de aterizare pe luna aici pe pamant interschimband  inregistrarile ,de faptul ca in ciuda existentei telescopului hubble , aproape toate pozele lunii sunt in alb negru , iar nici una nu este la o  rezolutie acceptabila  , de faptul ca  s-au  gasit  stersaturi grosolane in anumite pucte de pe luna de pe google earth , de faptul ca unii oameni de stiinta afirma ca la masa si dimensiunile pamantului , nu ar fi posibil   sa avem  un satelit de marimea lunii ,  etc.

  Nu ma astept sa fii de acord cu ce zic eu , tu traieste in continuare in lumea ta mica si roz asa cum ati dicteaza cei de la conducere.   E mai convenabil
Junior (565 puncte)
0 0
@Adrian:Nu prea mai au curajul sa mearga pe luna nici americanii,nici rusii,nici chinezii de aproape 50 de ani(Daca au fost sau totul a fost regizat in studio).Care e problema????
0 0
Exact. Pentru ca li s-au spus sa nu mai mearga . sau au fost amenintati. iti trimit   niste linkuri extrem de interesante :
 (9 ep) ;
(5 ep ) ;
0 0
In primul rand vad ca vorbim de entitati fizice din moment ce perspectiva limitata nu ne lasa mai departe de conceptul de materie.
pe langa asta imi place cum gandesti, daca esti interesat sa aflii mai multe cred ca putem avea o conversatie interesanta din moment ce esti primul care pare sa gandeasca inafara cutiei.
0 0
@Adrian:Mersi de linkuri.  Bravo Iahim-O sa iti trimit un mesaj privat pentru ca se pare ca esti la un nivel mult peste media celor de pe acest site.PA
5 plusuri 2 minusuri
Pai tu presupui, in cea de-a doua parte a intrebarii, ca extraterestii stiu despre natura noastra razboinica. Care natura razboinica? Sa fim seriosi, suntem niste maimute caraghioase care, imbracate in smoching, decid sa se ucida intre ele pentru resurse. La fel fac si alte animale. Oare si de ele se sperie extraterestrii?

Oare cum isi dau seama extraterestiri cine este specia dominanta pe Pamant? Poate sunt bacteriile, ca sunt peste tot.

Opinia mea este ca imensitatea Universului, combinata cu varsta limitata o oricarei specii existente vreodata, combinata cu limita de viata a unei stele, ca Soarele, fac aproape imposibila stabilirea de contacte intre eventuale alte civilizatii din Univers.

Noroc cu filmele SF ca ne implinesc acest vis...
Senior (11.9k puncte)
0 0
Filmele SF si-au facut cu siguranta treaba in a-i face pe multi sa creada a asa ceva e pur fantastic, poate ai realiza ca limitele sunt doar in capul nostru.
3 plusuri 1 minus
am vazut si un documentar foarte bun despre aceasta intrebare

Ecuatia lui Drake spune ca in Galaxia noastra ar trebui sa existe  50.000 de civilizatii inteligente cel putin de nivelul nostru. Ceea ce nu am inteles eu bine daca acest numar trebuie sa existe in prezent sau pe parcursul de viata a unei galaxii. Ca se poate ipotetic vorbind , daca o civilizatie inteligenta ar avea o durata medie de viata de 10.000 de ani, atunci s-ar putea sa fie impartite in perioade de timp astfel incat sa nu se intalneasca niciodata una cu alta.

Luand in considerare Terra - prezenta unei civilizatii inteligente pe o planeta duce la modificarea atmosferei acesteia. cum ar fi dioxidul de carbon din atmosfera, distrugerea stratului de ozon, si multe alte elemente eliminate in atmosfera. (nu mai tin minte) - din toate acestea rezulta ca o civilizatie inteligenta mai avansata cu telescoape mai performante ar putea cu usurinta vedea ce planete prezinta viata si cat de avansate sunt acestea dupa elementele eliberate in atmosfera.

Deci si oamenii de stiinta se intreaba acelasi lucru de ce nu vor sa intre in contact cu noi avand in vedere ca orice civilizatie inteligenta superioara ar fi stiut deja ca suntem aici.

Legat de partea cu razboaie nu are nicio treaba, toate fac parte din evolutie. Poate ca daca nu inventau bomba atomica, lumea nu ar fi produs energie nucleara.

Legat de frecventa s-a pus problema in felul urmator, poate ca ai asculta pe alta frecventa :D, daca stii acum 100 de ani se folosea AM, dar pt ca era de proasta calitate, s-a trecut la FM.  Asa si cu transmisiile noastre, depinde pe ce frecventa asculta. Si ei pot sa emita pe alte frecvente pe care SETI sa nu le receptioneze.
Senior (6.9k puncte)
0 0
Ti-am trimis un mesaj privat
0 0
de ce raportati tot universul la modul vostru de gandire? viata inseamna energie care nu e condensata intotdeauna sub forma materiala...
3 plusuri 2 minusuri

Ecuatia lui Drake a devenit faimoasa pentru ca valideaza intr-o maniera ce pare stiintifica (e o ecuatie!) asteptarile multora privind existenta extraterestrilor.

Dar e o ecuatie unde valorile variabilelor sunt stabilite pur arbitrar, cum ar putea fi altfel? De exemplu, ecuatia cuprinde: numarul mediu de planete ale unei stele care pot gazdui viata ori procentul planetelor pe care efectiv se dezvolta viata inteligenta.

Pe de alta parte, apropo de SETI, si daca sunt extraterestrii pe undeva prin galaxie, semnalele transmise de specia umana sunt foarte recente in comparatie cu vastitatea galaxiei. Un foton are nevoie de 100 de mii de ani pentru a traversa Calea Lactee.

Senior (11.9k puncte)
1 plus 3 minusuri
Draga Adrian, este indoiesator cum vrei tu sa ne deschizi ochii, iar noi nu si nu.

Dar care ti-e sursele? Cum stii tu atatea adevaruri ce noua ne sunt ascunse?

Care sunt cei de la conducere care ne dicteaza? Base ori Boc? I-ai auzit pe ei vreodata vorbind despre Luna, extraterestrii si alte asemanatoare?

Eu iti recomand sa nu-ti mai irosesti timpul citind bloguri de mana a doua si sa apuci de lecturi serioase.

Niciun secret pe care-l stiu oameni in viata nu rezista prea mult timp, pentru ca asa-s oamenii... De exemplu, desi motiv de mare stanjeneala pentru americani, faptul ca ei au stiut ca japonezii urmeaza sa atace la Pearl Harbour, dar au pastrat secret acest lucru, pentru a gasi un pretext sa intre in razboi, a fost recunoscut pana la urma, in mod oficial.

Ca americanii nu au fost pe Luna.. ce sa zic? Ma intreb de ce rusii, cei mai mari inamici, nu au tagaduit si ei, ca tine?
Senior (11.9k puncte)
0 0
Omu' avea dreptate cat despre sursele sale sunt in tot ce exista si ne inconjoara dar aici intervine perceptia pe care multi o au limitata la ce li s-a spus de unde si disidenta cognitiva.
Sunt multe secrete pastrate din antichitate pe care putini le stiu din moment ce oamenii au lucruri mai bune de facut decat sa afle adevarata natura a existentei umane.
Daca tu nu esti in stare sa filtrezi adevarul din lumea ta inconjuratoare si te cufunzi in confuzia creata pentru mase problema ta si a celor ce te urmeaza dar te rog nu-i condamna pe cei ce vor sa gandeasca.
2 plusuri 1 minus
Eu cred ca problema se pune in felul urmator:

Daca extrateretri ar fi luat contact cu noi, inseamna, cred eu, ca nu ar fi tinut cont de sitemele de guvernamant care se afla in prezent pe pamant

Daca ar avea tehnologia necesara de a ajunge la noi de la distante de mii sau zeci de mii de ani lumina, nu cred ca ar negocia cu un oarecare guvern, modu in care sa intre in contact cu specia umana, daca ar considera-o dominanta pe aceasta planeta.

Daca o anumita forma de viata extraterestra, inteligenta,  ar ajunge la noi si ar dorii planeta noastra ca mediu de viata pentru ei, ar obtine acest lucru fara a negocia cu noi, logic.

Daca ar fi  o forma de viata inteligenta  si ar ajunge la noi cu ganduri pasnice nu cred ca s-ar impiedeca de o forma de guvenamant primitiva pentru ei. Consider ca ar face "primul contact' cu cei din specia noastra care i-ar considera cei mai reprezentativi
Novice (292 puncte)
0 0
Cum stabilesti cine este reprezentativ pentru specia umana? Imagineaza-te ca tocmai ai aterizat pe Pamant, undeva prin Asia.
Cum stabilesti cine este reprezentativ? Trebuie sa intri in discutie cu oamenii si sa vezi ei ce spun despre aceasta reprezentivitate.
0 0
ai absoluta dreptate, si eu sunt de aceiasi parere. Au existat su vor exista mereu tot felul de oameni cu diferite conspiratii despre extraterestrii infiltrati printre noi, cum ca ne conduc lumea, etc... Prea mult star trek strica !
0 0
Nu cred ca e necesar unei specii evoluate sa aterizeze intr-un loc anume pentru a observa anumite diferente. Ar fi culmea sa poti calatori ani lumina si sa aterizezi in Tibet, sa ai tehnologie extrem de avansata si sa nu recunosti evolutia sau nivelul de tehnologizare si cunoastere respectivei specii
0 0
@Quark, pana nu o sa intram in contact nu ET nu potum decat sa speculam. Unii isi puneau problema ca poate exista ET care nu sunt fiinte organice, deci pt ei noi nu existam.
Ganditi-va ca nu suntem in star trek, si aterizeaza si stau de vorba cu noi. Cum noi nu ne intelegem cu animalele asa poate nici ei cu noi.
Si stati linistiti ca nu o sa vina ET ca sa stea de vorba cu noi, o sa vina ca sa ne extermine !
0 0
Curios este ca dovezile sunt irefutabile iar teoria asta(ca sa nu zic adevarul) e in picioare cu mult inainte sa fi auzit cineva de star trek sau alte filme SF
2 plusuri 2 minusuri
Tacerea acestor entitati e defapt inexistenta lor in spectru undelor radio.
Experimentat (1.7k puncte)
0 0
@Iosif:Daca sunt civilizatii inteligente ori au trecut de mult de tehnologia radioului ori nu vor sa intre in contact cu noi ori au intrat deja si totul e tinut secret.
0 0
E posibil sa existe alte forme de viata in univers, insa aici pe terra n-am vazut nici un super-sayan numai in Dragon Ball Z. :)).
2 plusuri 1 minus
Cred ca sunt atăt de tăcuţi pentru că nu există . Sau dacă au existat au murit.
Junior (632 puncte)
0 0
Gandirea asta limitata nu te va duce prea departe. Ori iti schimbi modul de gandire ori ramai in cutie.
Vad ca desi ideea promovata de biserica cum ca am fi in centrul universului ca si creatie suprema a fost data de mult uitarii, mentalitatea inca persista in mintile multora chiar daca nu o recunosc.
Atunci cand vei realiza cat de mici suntem dar nelimitati prin esenta cu siguranta iti vrei schimba perceptia asupra lucrurilor.
0 0
Tu vrei să existe extratereştri ?  De ce ?
Dacă există şi sunt atât de avansaţi de ce nu ia legătura cu noi ?
PS. Ideea cu centrul universului  a fost a lui Aristotel şi a fost preluată inpreună cu alte concepte care s-au dovedit eronate de biserică.
0 0
"Tu vrei să existe extratereştri ?  De ce ? " deja e aberant sa ne consideram singuri in univers nu mai zic de incapacitatea noastra de a vedea adevarul chiar la noi pe planeta.
"Dacă există şi sunt atât de avansaţi de ce nu ia legătura cu noi ?"
Cu omenirea au facut-o de mult intrucat ei au pus bazele multor societati antice si inca persista in lumea de azi prin ADN si linii de sange...
Cat despre de ce nu se arata, probabil ca le e mai usor sa traga sforile din moment ce noi suntem prea ocupati cu vietile noastre neinsemnate fara sa ne pese de adevarata esenta a fiintei umane.
Adevarul e acolo, poti sa-l vezi sau sa inchizi ochii...
2 plusuri 2 minusuri
Daca maimutele din jungla  Amazonului ar ciulii urechile, ar putea sa prinda postul de radio Bucuresti?  Cam asa stau lucrurile si cu programul SETI.  Foarte probabil ca extraterestrii comunica printr-un mediu in care viteza de deplasare a semnalului (informatiei) e de cel putin un milion ori C (viteza luminii). Nu va luati dupa TR.
Experimentat (3.3k puncte)
...