Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
478 vizualizari

Ştiu că îi putem accesa cu un program numit regedit, dar am câteva nelămuriri... Unde sunt aceşti regiştri ? Ce reprezintă ei ? Ce conţin ? Sunt ei caracteristici oricărui sistem de operare sau doar Windows-ului ? Dacă nu, poate un sistem de operare funcţiona corect şi fără regiştri ? Poate Windows-ul funcţiona fără ei ?

Intrebarea a fost pusa pe vechiul QA, aici, de catre sci_fan, dar nu a primit un raspuns multumitor.

 

(25 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri
Pe scurt, Windows Registry reprezinta o baza de date prezenta in sistemul de operare Microsoft Windows care stocheaza informatii despre configuratia sistemului si despre diverse optiuni facute de utilizatorul sistemului.

Sunt pastrate informatii despre configurarea sistemului de operare ori despre diversele aplicatii instalate, despre kernel, serviciile instalate, driverele prezente, interfata om-masina etc.

Atunci cand, de exemplu, instalati o aplicatie shareware (cu bani) care este functionala pentru o perioada de 30 de zile, dupa cele 30 de zile, chiar si dupa dezinstalarea aplicatiei, in Registry mai raman informatii, ascunse utilizatorului mediu, care impiedica o noua folosire a aplicatiei pe acelasi computer. Este, de exemplu, cazul programelor antivirus, dar sunt o infinitate de alte programe.
Senior (11.9k puncte)
...