Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
776 vizualizari
E parte din cultura comună acest aspect. Dar e adevărat? De ce ar fi diferenţă dintre vitamina C într-o formă ori alta?
Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Diferenta o face modul de asimilare, si nu doar in cazul vitaminei C, ci in cazul tuturor substantelor. Organismul nostru e programat natural sa isi ia nutrientii prin alimentatie. Astfel, forma in care acestia vin e cel mai bine prelucrata.

Evident, in cazul unor dezechilibre un supliment dintr-o substanta e necesar, iar aici primeaza cele sintetice pentr ca sunt concentrate. Cand esti racit si ai nevoie de vitamina C, ar trebui sa mananci o sacosa de portocale, ceea ce e complicat si neindicat, putand cauza probleme stomacului; vitamina C concentrata rezolva situatia.

De notat ca asa cum exista diferente intre substantele sintetizate si cele sub forma naturala, exista diferente si intre medicamente. Doua pastile ce contin aceeasi substanta activa in aceeasi concentratie pot avea efecte diferite si datorita excipientilor.
Experimentat (2.6k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
În fructe vitamina C se află intr-un complex sinergic, în asociație cu alte vitamine, minerale, flavone etc. Din punct de vedere chimic, cred că e ca similaritatea dintre pantofi din piele și pantofi  din imitație.
Experimentat (3.3k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
diferente nu exista intre formele de vitamina C.cel putin asa spun farmacistii.deocamdata nu se cunosc diferente decat sub aspectul asimilarii ei de catre organism.cea naturala din legume fructe este mai bine absorbita de organism.si asta nu datorita faptului car veni in alimente naturale.NU se cunoaste cauza exacta pt care este absorbita mai usor din alimente.poate in acest proces de asimilatie a vitaminei mai sant implicate si alte substante.
Novice (144 puncte)
...