Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
9.1k vizualizari
Tot dau peste articole care beneficiile aspirinei, chiar administrată preventiv, fără ai vreo problemă anume.

Dar cum se obţine aspirina? Din ce?
Senior (11.9k puncte) in categoria Chimie

3 Raspunsuri

4 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Salut  Quark

            Aspirina se poate obtine si natural din coaja de salcie (si nu numai) care contine acid salicilic.Se culege coaja de pe ramurelele de salcie, se usuca dupa care se va macera in apa la cald.Dupa indepartarea apei prin evaporare preparatul se va usca foarte bine pt a fi macinat pina cind se va ajunge la o pulbere foarte fina.Acesta este cel mai primitiv procedeu pt obtinerea aspirinei, ulterior s-au adus mai multe imbunatatiri pina la realizarea aspirinei in conditii de laborator.

          Aspirina in laborator se obtine prin incalzirea fenoxidului de sodiu perfect uscat, cu CO2 si se obtine salicilatul de sodiu, din care se pune in libertate prin acidulare acidul salicilic.Aceasta constituie sinteza acizilor fenolici.Reactia decurge astfel atunci cind se lucreaza intr-un vas inchis,sub o presiune de CO2 de 6 atm la 125grade C.Acesta este singurul procedeu aplicat in laborator astazi pt obtinerea aspirinei.

         Totusi este bine sa nu exageram cu acest medicament.Doar medicul poate prescrie un tratament pe timp mai indelungat, in urma consultului.
Experimentat (1.6k puncte)
2 plusuri 2 minusuri
E un produs de sinteză. Aspirina naturală se extrage din coajă de salcie. Aspirina din salcie nu provoacă hemoragii si e mai bine acceptată de organismul uman.
Experimentat (3.3k puncte)
0 plusuri 2 minusuri
Conform cercetarilor sa constatat ca aspirina , folosita zilnic , poate altera memoria .
Junior (625 puncte)
0 0
Unde scrie asa ceva? Cercetarile cui?
2 0
Ai citit pe rapid înainte. Textul spune altceva, adică exact pe dos: "prin caracteristicile sale anti-inflamatorii, aspirina previne formarea plagilor amiloid, care altereaza memoria.".
...