Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
556 vizualizari
sau ajuta la conștientizarea lui.In arta, frumosul si uratul se "simt" si fara sa le intelegem, raspunsul in arta la  "de ce? "  fiind aproape corect  "d-aia".Ce spuneti cand la afirmatia "Te iubesc" se raspunde cu "de ce?".
Junior (928 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
In cautarea cauzei intrebarile sunt inerente... concret in cazul de fata poti afla ce fel de iubire manifesta persoana respectiva.
Dupa cum bine intelegi, si retorica are rolul ei din moment ce iubirea nu se explica ci se simte :)
0 0
Orice întrebare atât de generală precum "de ce?" poate să ne inhibe, cel puţin într-o primă fază şi e chiar logic, pentru că la aşa o întrebare e posibil să nici nu înţelegem de fapt ce vrea să afle cel care întreabă. Dacă luăm exemplul acela, răspunsul poate să fie extrem de elaborat pentru a cuprinde tot ce ar putea şi ar vrea să răspundă cel întrebat, iar asta nu e o chestie foarte practică. La o aşa întrebare ar merge un răspuns diplomat, pregătit poate din timp, cu multă inspiraţie, multă înţelepciune, vă las pe voi să vă construiţi unul.
"D-aia" e un răspuns aproape corect, dar care nu e deloc diplomat, dimpotrivă e uşor isteric, repulsiv, nu are de fapt nici o valoare pentru cel ce întreabă. Dacă vrei să scapi de curios, e cel mai corect răspuns, dar dacă doreşti să oferi ceva din experienţa ta, din simţirea ta, nu e deloc răspunsul potrivit.

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Cel care intreaba e neincrezator si solicita sustinerea afirmatiei cu dovezi.
Novice (168 puncte)
1 plus 0 minusuri
În funcție de contextul conversației se poate ca întrebarea "de ce?" să inhibe răspunsul și/sau să conștientizeze răspunsul.Această întrebare are deseori efect inhibator într-un dialog de complezență , într-un interogatoriu,la un interviu pentru ocuparea unui loc de muncă sau la un examen.

Când la afirmația " Te iubesc." se răspunde cu "De ce?" se poate ca subiectul să folosească întrebarea "de ce?" ca o eschivare proprie de la a confirma un sentiment reciproc,sau întrebarea este folosită pentru a cere dovezi pentru afirmația făcută de interlocutor.
Novice (117 puncte)
...