Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
405 vizualizari
Cu toate ca astronomii si fizicienii sunt zilinic cu un pas mai aproape de cunoasterea spatiului cosmic, unele lucruri sunt inca neidentificate.

      Dupa cum bine stim, Terra este protejata de aceste radiatii daunatoare, datorita atmosferei sale, insa cercetatorii nu pot explica cu masura provenienta acestora.
Junior (1.4k puncte) in categoria Terra-Univers
0 0
Sagetator A :)

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Eu cred ca "radiatiile cosmice" care ne pot influenta in mod direct provin in proportie covarsitoare de la soare si suntem protejati, tot intr-o mare masura, datorita campului magnetic al pamantului.
Novice (168 puncte)
0 0
Suntem protejati de radiatiile electromagnetice cu lungimi mici de unda datorita stratului de O3. Razele UV isi schimba frecventa la trecerea acestora prin stratul de Ozon.
1 plus 0 minusuri
Sursele cele mai probabile pentru radiaţia cosmică sunt pulsarii, sistemele de stele binare, supernovele, hipernovele şi nucleele galactice active (galaxiile Seyfert, galaxiile radio şi quasarii, toate acestea presupunându-se a avea o gaură neagră supermasivă în centru şi un disc de materie în jurul acesteia). Sursa: scientia
Senior (11.9k puncte)
...